Baha kamermūzikas festivālu noslēgs «Arte dei Suonatori»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16.Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls 13. decembrī plkst.19 Mazajā ģildē tiks noslēgts ar poļu baroka orķestra «Arte dei Suonatori» un divu klavesīnu Marcina Švjontkeviča un Ainas Kalnciemas koncertu, informē festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Agnese Lapsiņa.

Programmā «J.S. Bahs - dižais meistars un viņa mācekļi» dzirdēsim Johana Sebastiana Baha, viņa dēlu un pēdējā mācekļa Johana Gotfrīda Mītela skaņdarbus.

Orķestri «Arte dei Suonatori» Polijas pilsētā Poznaņā 1993. gadā nodibināja vijolnieki Eva un Aureliušs Golinski, sapulcējot talantīgākos jaunos poļu māksliniekus, kas spēlē senos instrumentus. Orķestra kodolu sākumā veidoja poļu tautības mūziķi, bet ar laiku orķestris kļuva internacionāls, un tajā regulāri spēlē mākslinieki no Vācijas, Anglijas, Holandes, Francijas, Īrijas un citām valstīm. Kopš 1998.gada orķestris rosinājis plašu senās mūzikas koncertu sēriju, kas strauji pārauga visā Polijā populārā festivālā «Senā mūzika - Persona Grata». «Arte dei Suonatori» ir piedalījies arī vairāku citu festivālu radīšanā un organizēšanā.

Biļetes uz 16.Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu