«Sinfonietta Rīga» muzicēs kopā ar obojistu Alekseju Ogrinčuku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rudens kamermūzikas festivāls 6. oktobrī Lielajā ģildē piedāvās koncertu, kurā uzstāsies «Sinfonietta Rīga» un Amsterdamas Karaliskā «Concertgebouw» orķestra oboju koncertmeistars Aleksejs Ogrinčuks, kurš stāsies arī pie diriģenta pults. Ogrinčuks un orķestris klausītājiem Rīgā atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta, Vinčenco Bellīni un Fēliksa Mendelsona Bartoldi skaņdarbus, informēja «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Orķestra «Sinfonietta Rīga» diriģenta lomu koncertā uzņemsies Ogrinčuks. Oboju viņš dēvē par fiziski komplicētāko instrumentu, kas tā atskaņojuma sarežģītības dēļ iekļauta Ginesa rekordu grāmatā. Koncertā mūziķis atklās obojas burvību, atskaņojot vienīgo Bellīni instrumentālkoncertu - Obojas koncertu. Klausītāji varēs dzirdēt arī Mocarta Serenādi pūšaminstrumentiem un Mendelsona Trešo simfoniju.

Ogrinčuks mūziķa gaitas sācis agrā bērnībā un 13 gadu vecumā jau uzstājies Krievijā, Japānā un Eiropā. Viņš mācījies Gņesinu mūzikas skolā Maskavā un Parīzes konservatorijā, meistarību un muzikālo gaumi Ogrinčuks izkopis pie tādiem pasaules ievērojamāko orķestru diriģentiem kā Valērijs Gergijevs un Mariss Jansons. Tāpat obojists sadarbojies ar izcilo vijolnieku Gidonu Krēmeru un citiem ievērojamiem mūziķiem.

Ogrinčuks pasniedz obojas spēli Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Hāgas Karaliskajā konservatorijā.

Koncerts Lielajā ģildē sāksies plkst.19. Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzē».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu