Dieva kalpi nav sajūsmā, ka Eirovīzija notiks dievnamā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pareizticīgo baznīca nopēlusi Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotāju lēmumu nākamā pasākuma atklāšanas ceremoniju rīkot Svētās Sofijas katedrālē Kijevā, kas ir UNESCO atzīts kultūras piemineklis, vēsta mūzikas žurnāls «Billboard». Lai arī ēka patlaban netiek izmantota kā baznīca, pret konkursa atklāšanas svinēšanu katedrālē iebildusi Ukrainas un Krievijas garīdzniecība.

«To nevajag darīt. (..) Tā būtu zaimošana,» aģentūrai «RIA Novosti» norāda Ukrainas Pareizticīgo baznīcas runasvīrs Vasilijs Anisimovs. «Tur atrodas liela kapsēta.»

«Padomju laikos kapakmeņus noņēma, lai būtu vieta zālājiem un takām, taču šeit apglabāja kņazus Jaroslavu Vladimiroviču un Vladimiru Monomahu, kā arī pazīstamus pilsētas iedzīvotājus un Kijevas metropolītus,» viņš uzsver.

«Tas ir ļoti slikts lēmums, lai kā arī uz to skatītos,» piebalso Krievijas Pareizticīgo baznīcas diakons Andrejs Kurajevs. «Tagad uz [Krievijas pirmā patriarha Mstislava] kapa dejos.»

Tomēr Eirovīzijas rīkotāji norāda, ka katedrāle esot piemērota vieta gaidāmajai ceremonijai.

«Svētās Sofijas katedrāles komplekss kā norises vieta tika izvēlēts tāpēc, ka tas atbilst visiem vajadzīgajiem kritērijiem - atrašanās vietai, ietilpībai un loģistiskajām vajadzībām,» žurnālam «Billboard» sacīja konkursa rīkotāju pārstāvis.

2017. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls norisināsies Kijevā 13. maijā.

Pērn Eirovīzijā uzvarēja Krimas tatāru dziedātāja Džamala ar dziesmu «1944», kas veltīta Krimas tatāru izsūtīšanai padomju diktatora Josifa Staļina valdīšanas laikā. Daudzi tajā saskatīja mājienus par Krievijas veikto Krimas aneksiju 2014.gadā.

Aneksijas atbalstīšanas dēļ vairāki krievu mūziķi nonākuši Ukrainas melnajā sarakstā. Gaidāms, ka tas apgrūtinās Krievijas pārstāvja izraudzīšanos nākamā gada Eirovīzijas konkursam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu