Sarkandaugavā notiks Aldara parka svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 24.septembrī no plkst. 15.00 līdz 19.00 Aldara parkā Sarkandaugavā tiks svinēti svētki, kuros piedalīties aicināts ikviens radošās un izzinošās aktivitātēs darboties gribošais. Aldara parks, kurā pēdējo mēnešu laikā norisinājušās vairākas jauniešu platformas «Pilsētas laboratorija» aktivitātes, arī šajos svētkos būs mājvieta Latvijas, Somijas un Baltkrievijas jauniešiem, kuri apgūs pilsētvides plānošanas pamatprincipus.

Svētku aktivitātes sāksies ar zīmējumu veidošanu uz monolītās dzelzsbetona sienas, kas pašlaik norobežo parku no Latvijas kultūras muzeja «Dauderi». Sienas grafisko attēlu radījis stencila mākslinieks Dainis Rudens jeb «Rudens Stencils», bet to veidošanā uz sienas varēs piedalīties ikviens pasākuma dalībnieks. Caparol krāsas un instrumentus krāsošanai pasākumam nodrošina krāsu interneta veikals Krasas.lv no SIA «Krāsu serviss» sadarbībā ar SIA «DAW Baltica». Svētku dalībniekus pulksten 15.00 iesildīs ielu sporta un kultūras kustības «Ghetto Games» aizsācējs Raimonds Elbakjans, no kura vadītāja stafeti pārņems improvizācijas teātra aktieris Mārtiņš Kozlovskis.

Aldara parkā būs iespējams apskatīt parka rekonstrukcijas metu konkursā iesniegtos darbus un piedalīties sarunās par jauniešu dzīvi pilsētā un viņu lomu apkaimes veidošanā. Lieli un mazi svētku apmeklētāji varēs iesaistīties «homo ecos:» radošajās darbnīcās, kurās rudenīgās noskaņās no dabas materiāliem varēs pagatavot dzīvniekus un dažādas figūras, fotorāmīšus un gaismas laternas tumšiem rudens vakariem. Svētku laikā būs iespēja apskatīt fotoizstādi «Klimata liecinieki», - vizuālu stāstu par klimata pārmaiņu liecību meklējumiem dažādās Latvijas vietās, cilvēkiem, kas daudzu gadu garumā vērojuši norises dabā savā tuvākajā apkārtnē.

No pulksten 18.00 līdz 19.00 uz «Pilsētas laboratorijā» tapušās otrreiz izmantoto materiālu skatuves kāps dīdžejs Toms Grēviņš, kura pavasarī izteiktā ideja par vienkāršas un visiem pieejamas skatuves izveidi Sarkandaugavā tika īstenota vasarā notikušajā urbānajā intervencē Aldara parkā.

24.septembrī un 25.septembrī Sarkandaugavā norisināsies projekta «Green Manual For Youth Space» ietvaros tapušais pilsētvides trenniņš, kurā piedalīsies jaunieši no Latvijas, Baltkrievijas un Somijas. Pilsētvides treniņa mērķis ir plānošanas centrā nostādīt jaunieti un tā vajadzības pilsētā, sabiedrības daļu, kas bieži vien tiek aizmirsta, plānojot pilsētas telpu. Treniņa laikā notiks diskusijas, dalīšanās ar labās prakses piemēriem, un Aldara parks tiks izmantots kā telpa, kurā pielietot trenniņā iegūtās zināšanas.

Projekta «Green manual for youth space» aktivitātes tiek līdzfinansētas ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu