Jenny May: «Varu iejusties mūzikā, ja uzvelku tērpu, kas piestāv konkrētajai mūzikai»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Jau nākamajā mēnesī dziedātāja Jenny May dosies akustiskajā koncerttūrē «Sajūtu mistērija», kuras ietvaros sniegs koncertus deviņpadsmit Latvijas pilsētās un mazpilsētās. Māksliniece ne tikai aktīvi gatavojas koncertiem mēģinot iecerēto programmu kopā ar grupu, bet meklē piemērotu tērpu, kas parādīs kaut daļu no viņas iecerētā ziņojuma un palīdzēs cilvēkiem noskaņoties uz viņas sajūtu viļņa.

Dziedātāja Jenny May kleitas meklējumos devās uz modes dizaineres Daces Krieviņas-Bahmanes radošo telpu un laiskā pēcpusdienā pielaikoja dizaineres zīmola «Dace Bahman» kleitas. Māksliniece jau ir veiksmīgi sadarbojusies ar šo zīmolu, tāpēc kleitu lūkot devās ar lielām cerībām, kuras beigu beigās atmaksājās.

«Man patīk, ka Dacei ir nestandarta pieeja dizainam, tāda veida kleitas, kādas spēj radīt Dace, es nekur citur neesmu redzējusi. Ar šo koncerttūri nav kā parasti, kad šuju tērpus vai pasūtu Amerikā, rudens tūre ir pieklusinātāka, gribu vilkt ko greznu, ar «odziņu», ko elegantu un klasisku, tāpēc iedomājos par Daci. Iespējams, vilkšu kādu viņas kleitu, iespējams, vēl izlemšu par labu kam citam,» stāsta Jenny May.

Faktu, ka kleita ir īstā, dziedātāja saprot, kad tērps mugurā un rodas sajūta, ka tas ir viņas, vai vēl labāk, kad veikalā ir laikots tērps, beigās tas nav nopirkts, bet mājās nav iespējams beigt domāt par skaisto tērpu un nākamajā dienā jāsteidz atpakaļ uz veikalu.

«Nesekoju līdzi modei, nezinu, kas ir aktuāls katrā sezonā, uzticos savām sajūtām, noskaņojumam, nereti gadās tā, ka spēju padarīt atkal aktuālas tās lietas, kuras vairāk nav aktuālas, viss slēpjas kombinācijās,» smaida Jenny May.

Māksliniece stāsta, ka māsa jau no jaunības gadiem reti kad vēlējusies aizņemties kādu no viņas tērpiem, jo lielu daļu no tiem sauc par skrandām un gandrīz nekad viņai nepatīk tas, kas atrodams dziedātājas garderobē.

Ekstravagance novērojama, tikai runājot par skatuves tērpiem; ikdienā Jenny May labprāt valkā džinsus un t-krekliņus, kas neesot nekas tāds, ar ko palepoties un paspīdēt.

«Uzskatu, ka skatuves apģērbam ir nozīme tikai tajā mirklī, kad esi uz skatuves, pēc uzstāšanās vairums tērpu vienkārši mētājas skapī un tiek aizmirsti. To sākot apzināties, sapratu arī, ka nav jāpievērš tik liela uzmanība tērpiem, kā nekā uz katru koncertu vajag jaunu kleitu un pēc tam tērpi retu reizi tiek uzvilkti uz kādām kāzām, dzimšanas dienu, bet pārsvarā vienkārši stāv skapja tālākajā galā,» atklāj Jenny May.

Arī īsti kam atdot skaistos skatuves tērpus māksliniecei nav, jo kleitas ir tik pikantas vai ekstravagantas, ka tās ikdienā nav īsti kur vilkt - vairums no tām der skatuvei, bet ne dzīvei.

«Man nepatīk uzstāties ikdienišķā apģērbā, es to pat īsti nevaru izdarīt, jo varu iejusties mūzikā, ja uzvelku tērpu, kas piestāv konkrētajai mūzikai,» tā Jenny May.

Kurpes uz skatuves māksliniece velk galvenokārt, lai parādītu cilvēkiem, ka viņai tādas ir, bet pēc pāris dziesmām kurpes tiek noliktas maliņā, jo tieši uz skatuves dziedātāja nejūtas ērti apavos.

«Kurpes jāvelk, lai parādītu citiem, ka nav tā, ka nopirku dārgu kleitu un kurpēm nepietika naudas. Nesaprotu, kā citi var uzstāties ar milzīgiem papēžiem, platformu kurpēm, man traucē apavi, kaitina, nespēju domāt par uzstāšanos, bet, novelkot apavus, atkal jau esmu es pati,» atklāj Jenny May.

Runājot par gaidāmo koncerttūri «Sajūtu mistērija», māksliniece stāsta, ka viņai ir sakrājies, ko teikt klausītājiem, un viņa uzskata, ka uz skatuves ir jākāpj tikai tad, kad ir ko teikt.

«Sajūtu mistērijā» apvienošu dažādus mūzikas stilus, skanēs pops, roks un pat tautasdziesma, sākumā bažījos, kā cilvēki uztvers stilu sajaukumu, bet paeksperimentējot pēdējos vasaras koncertos, sapratu, ka viss ir kārtībā. Cilvēki pēc koncertiem nāk, lai mani samīļotu, tātad viss izdodas,» smaida Jenny May.

Zvaigznei ir būtiski, lai pašai nekļūst garlaicīgi koncerta laikā, bet kā gan izklaidēt lasītāju, ja pašai garlaicīgi? Tāpēc dziedātāja priecājas, ka koncertā skanēs viņas mīļākie mūzikas stili, dziesmas, kas aizkustina viņu pašu, un tas palīdzēs uzrunāt klausītāju.

«Daudziem vārdi - rudens koncerttūre - asociējas ar ko skumju, bet mans mērķis nav kādu skumdināt, koncerts veidos dažādu sajūtu gammu un katrs varēs atrast sev to emociju, kuru viņam konkrētajā mirklī vajadzēs. Gribu, lai cilvēki, aizejot mājās, grib padomāt, pabūt ar sevi un kaut mirkli koncentrēties uz savu iekšējo pasauli,» nobeidz dziedātāja.

Koncerti notiks: Liepājā, Valkā, Pāvilostā, Jēkabpilī, Cēsīs, Ugālē, Aizkrauklē, Viļānos, Dagdā, Rūjienā, Balvos, Vecumniekos un daudzās citās vietās Latvijā.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu