Notiks ikgadējais festivāls «Summertime - aicina Inese Galante»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 8. augusta līdz 14. augustam, Dzintaru koncertzālē norisināsies 12 .festivāls «Summertime - aicina Inese Galante», kas priecēs ar mākslinieku un mūzikas žanru daudzveidību, piedāvājot saistošu programmu, informē sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva. Šogad festivāla vadmotīvs ir ceļojums, ceļš un kustība. Mākslinieka dzīve ir nepārtraukta virzība, jaunas skatuves un neaizmirstami cilvēki, spilgti iespaidi un pieredze, vēstīja festivāla rīkotāja un operdziedātāja Inese Galante.

«Festivālā kopā ar Latvijas mūziķiem muzicēs manai pasaules izjūtai radniecīgie «Grammy» balvas ieguvēji un radiostaciju hitu autori, smalki klasiskās mūzikas interpreti un džeza lielmeistari, Latvijas un ārvalstu mūzikas zvaigznes. Un, protams, jaunie talanti, kuri arī šogad priecēs festivāla apmeklētājus, atklājot vairākus festivāla koncertus ar savu individuālo sniegumu vai muzicējot kopā ar pasaules zvaigznēm,» atklāja Galante.

Festivāla «Summertime - aicina Inese Galante» atklāšanas koncerts «Bel Canto dzīres ar Inesi Galanti», kas notiks 8.augustā, iecerēts kā muzikāls ceļojums pa Eiropu. Koncertā izskanēs opermūzikas pērles, kas radītas Itālijā, Francijā un Vācijā, iezīmējot katras valsts unikālo kolorītu un muzikālās krāsas. Klausītājiem būs iespēja satikties ar Galanti, basbaritonu Egilu Siliņu, kontrtenoru Sergeju Jēgeru un tenoru Raimondu Bramani. Pie festivāla orķestra pults stāsies vācu diriģents Ekharts Viciks, kurš ir arī festivāla mākslinieciskais vadītājs.

9.augustā Dzintaru koncertzālē izskanēs koncerts «Duelis - džezs - dialogs», kurā krustosies Krievijas un ASV ceļi. Leģendāri džeza pianisti Daniils Krāmers no Krievijas un Valērijs Grohovskis no Krievijas satiksies džeza duelī, kam par «sekundantiem» aicināti komponisti no klasikas līdz džezam - Volfgangs Amadejs Mocarts, Ludvigs van Bēthovens, Frideriks Šopēns, Džordžs Gēršvins, Djūks Elingtons un citi klasiskās mūzikas un džeza pīlāri.

Inese Galante
Inese Galante Foto: Publicitātes foto

Savukārt 10.augustā tiks piedāvāts koncerts «Viss par mīlestību», kurā muzicēs viens no labākajiem fadu un bosanovas meistariem Antonio Zambužu no Portugāles un Latvijas mecosoprāns Ilona Bagele. Mecosoprāns Bagele koncertā atskaņos Astora Pjacollas tango no mūzikas un sajūtu izrādes «Cantando y amando», kas saņēmusi Lielo Mūzikas balvu.

11.augustā savu versiju par gadalaiku tēmu koncertā «Gadalaiki: Vivaldi. Pjacolla. Čaikovskis» piedāvās kamerorķestris «Maskavas virtuozi» un koncerta īpašais viesis - latviešu pianists, Lielās Mūzikas balvas ieguvējs Reinis Zariņš. Vivaldi vijoļkoncertu cikls ir viens no vispopulārākajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem, kas devis radošu impulsu daudziem komponistiem. Čaikovska cikls radīts klavierēm, tajā izceltas visu 12 mēnešu noskaņas un atmosfēra. Pārlikums kamerorķestrim rakstīts speciāli «Maskavas virtuoziem». Savukārt tango lielmeistara Pjacollas versijā gadalaiku cikls pārtapis par «Četriem gadalaikiem Buenosairesā» - tie ir četri izvērsti tango, kuros ieskanas visiem tik pazīstamās tango karaļa melodijas.

Festivāla nākamais koncerts notiks 12.augustā, kad izskanēs priekšnesums «Ģitāras naktis», kurā muzicēs «The Rosenberg Trio» un Džonijs Rozenbergs no Nīderlandes. Rozenbergu trio ir viens no Eiropas labākajiem čigānu svinga un čigānu džeza ģitāristu ansambļiem.

13.augustā festivālā atgriezīsies publikas mīlule Dobē Njaorē, kura koncertā «Āfrikas ritmi» demonstrēs sava talanta šķautnes. «Grammy» balvas ieguvējas, Kotdivuārā dzimušās dziedātājas, perkusionistes un dejotājas Njaorē koncerts būs kā ceļojums Āfrikas dvēselē.

Festivāls «Summertime - aicina Inese Galante» noslēgsies 14.augustā ar koncertu «Gala Galante», kas būs Galantes sagādāta mūzikas svētku kulminācija. Šajā koncertā kopā ar Galanti uzstāsies Sanktpēterburgas skolu apguvušais mecosoprāns, pasaules opermūzikas mīļiem un Latvijas publikai labi pazīstamā Oļesja Petrova, Sergejs Jēgers, Džonijs Rozenbergs, Dobē Njaorē, kā arī džeza pianists Valērijs Grohovksis. Pie festivāla orķestra pults stāsies diriģents un festivāla mākslinieciskais vadītājs Ekharts Viciks.

Biļetes uz visiem festivāla «Summertime - aicina Inese Galante» koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Galantes festivāls «Summertime - aicina Inese Galante» Jūrmalā notiek kopš 2004. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu