Dziedātājs Roberto Meloni iepazīst Ķīnas kultūru

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Dziedātājs Roberto Meloni jūnija beigās devās atpūtas braucienā uz Ķīnu, lai baudītu kultūru, ēdienus un skaistos dabas skatus. Nedēļas garumā mākslinieks guva daudz iespaidu, kuri to pavadīs visu dzīvi.

Mākslinieks jūnija izskaņā nedēļu pavadīja Ķīnā, kur apmeklēja Ķīnas galvaspilsētu Pekinu. Roberto baudīja trīsdesmit sešu grādu karstumu, kas tam netraucēja apskatīt daudzus vēsturiskos objektus.

Spriežot pēc portālā «Facebook» ievietotajām fotogrāfijām, visvairāk emocijas Roberto sagādāja Lielais Ķīnas mūris, kurš tika apskatīts veselas dienas garumā. Mūra celšanai veltīti divi tūkstoši gadu, un celtne tiek uzskatīta par vienu no lielākajiem arhitektūras pieminekļiem, kāds jebkad radīts.

Mākslinieks mūra apmeklējumu sauc par sirdi plosošu momentu, jo reti kad izdodas redzēt ko tik varenu un vēsturiski nozīmīgu.

Kas gan tas būtu par Ķīnas apmeklējumu, ja mākslinieks nebūtu devies pastaigā pa «sarkano lukturu» kvartālu, tiesa gan, Roberto to apmeklēja dienas laikā, bet tas tāpat atstāja gana lielu emocionālo iespaidu.

Apmeklējot Ķīnu, protams, neiztikt bez nacionālo ēdienu un dzērienu baudīšanas un salīdzināšanas ar pašmāju ēdienu garšām.

Roberto izdevās arī novērtēt īstas, tradicionālas ķīniešu kāzas.

Tāpat mākslinieks apskatīja vienu no populārākajiem vēsturiskajiem objektiem Aizliegto pilsētu, kura bija Ķīnas imperatoru pils, kas kalpoja kā rezidence imperatoriem no Minu līdz Cjinu dinastijai. Mūsdienās Aizliegtajā pilsētā apskatāms pils muzejs.

Nu dziedātājs atgriezies Latvijā un ar jaunām emocijām, enerģiju atsācis sava raidījuma «La Dolce Vita. Ar Roberto» vadīšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu