Eirovīziju Latvijā šogad skatījušies mazāk cilvēku nekā pērn

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

61.Starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Latvijā šogad vērojis mazāks skaits cilvēku nekā pērn, kamēr kaimiņvalstīs interese par konkursu bijusi ievērojami augstāka, liecina pētījumu kompānijas TNS apkopotie dati. Kā informēja TNS mārketinga vadītāja Laura Vendele, Eirovīzijas pirmo pusfinālu LTV1 kanālā noskatījās 4,4% jeb 86 000 Latvijas iedzīvotāju, kuri vecāki par četriem gadiem, kamēr otrais pusfināls, kurā startēja arī Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar dziesmu «Heartbeat», raisīja lielāku skatītāju interesi - to noskatījušies 11,7% jeb 227 000 iedzīvotāju.

Fināls, kurā iekļuva arī Sirmais, bija tikai nedaudz skatītāks kā pusfināls, to noskatījās 11,8% jeb 230 000 Latvijas iedzīvotāju.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad Latviju pārstāvēja dziedātāja Aminata Savadogo, vērojama intereses samazināšanās par Eirovīziju. Pērn Eirovīzijas fināls tika translēts gan LTV1, gan LTV7, abos kanālos kopumā pārraidi vēroja 17,1% iedzīvotāju, tomēr šogad pirmajam pusfinālam reitingi bijuši augstāki nekā 2014. gadā, kuru vēroja 11% iedzīvotāju, bet fināla pārraidi vēroja vidēji tikai 7,5% Latvijas iedzīvotāju.

Kaimiņvalstīs Eirovīzija šogad raisījusi lielāku interesi - Igaunijā divos valsts sabiedriskās televīzijas ETV un ETV+ kanālos finālam līdzi sekojuši aptuveni 17% igauņu, bet Lietuvā interese ir bijusi vēl augstāka, tur finālam līdzi sekojuši vidēji 20,2% iedzīvotāju jeb vairāk nekā 565 000 lietuviešu.

Eirovīzijas dziesmu konkurss šogad norisinājās Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā un par tā uzvarētāju kļuva Ukrainas pārstāve Džamala ar dziesmu «1944». Latviešu dziedātājs Justs Sirmais ar dziesmu «Heartbeat» ierindojās 15. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu