Porošenko apbalvo Eirovīzijas uzvarētāju Džamalu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mykhailo Markiv/TASS/Scanpix

Ukrainas politiķi, tostarp arī prezidents Petro Porošenko, apbalvojuši Krimas tatāru dziedātāju Džamalu par uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā. Džamalai piešķirts Ukrainas tautas mākslinieces tituls. Pirmdien dziedātājai balvu pasniedza Porošenko.

Džamala izpildīja dziesmu «1944», kas veltīta Krimas tatāru deportācijai, ko 1944. gadā īstenoja Staļins. Dziesmas tekstā nav pieminēta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācija un aneksija, ko pirms diviem gadiem veica Krievija, tomēr Džamalas izraudzīšana par Ukrainas pārstāvi Eirovīzijai veicināja uzmanības pievēršanu šai aneksijai un Krievijas varasiestāžu veiktajai Krimas tatāru apspiešanai.

Vairāki Krievijas likumdevēji pēc rezultātu paziņošanas asi kritizēja Ukrainas «politisko uzvaru» Eirovīzijā.

«Es to nedarīju medaļu un balvu dēļ. Es to darīju no sirds cilvēku dēļ, jo mēs esam to pelnījuši,» Džamala sacīja žurnālistiem. «Mēs esam daudz pārcietuši. Sākumā tā bija revolūcija, tad aneksija, visbeidzot karš. Mēs esam izcietuši tik daudz, ka es gribēju sniegt nedaudz prieka Ukrainas iedzīvotājiem.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu