Mūzikls "Vestsaidas stāsts" ir sācies (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien plkst. 19.30 Ķīpsalas hallē notika pasaulslavenā Brodvejas mūzikla "Vestsaidas stāsts" iestudējuma latviešu valodā pirmizrāde.

Mūzikla "Vestsaidas stāsts" izrādes Ķīpsalas hallē tiks demonstrētas līdz 29.novembrim, kopumā parādot deviņas latviešu valodā iestudētās pasaulslavenā Brodvejas mūzikla "Vestsaidas stāsts" izrādes.

Mūziklā "Vestsaidas stāsts" Mariju tēlos Dita Lūriņa un Zane Dombrovska, Tonija lomu atveidos Artūrs Skrastiņš, savukārt Anitas lomā būs Ieva Pļavniece un Elizabete Zagorska. Rifa lomā būs redzams Mārtiņš Egliens, bet Bernardo spēlēs Mārcis Maņjakovs.

Mūziklā piedalīsies arī Latvijas Dailes teātra aktieri Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis un Juris Gornovs, kā arī pazīstamie dziedātāji Linda Amantova ("Anmary"), Linda Kalniņa ("Lily"), Marta Kukarane ("Vanilla"), Kristīne Ozoliņa ("Kristy"), Roberto Meloni (Roberto), kā arī Anna Šteina, Arvis Rekets, Vineta Elksne, Alise Kante, Laura Polence, Maija Vidovska, Annija Zahovska, Juris Vizbulis, Gatis Āboliņš, Markus Riva un Edgars Janovs.

Lai īstenotu projektu, nopietni strādājuši ne tikai mūziklā iesaistītie mākslinieki, bet arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, mūzikla režisors Ivo Ēnsalu, mūzikla muzikālais vadītājs un diriģents Normunds Vaicis, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, iestudējuma scenogrāfs Aigars Ozoliņš un tērpu mākslinieces Ieva Kundziņa un Līga Šulce, kā arī tehniskie darbinieki.

Kopumā izrādē iesaistīti vairāk nekā 200 cilvēki, tai skaitā ir gan mākslinieki, gan tehniskie darbinieki, kuru darbs skatītājiem nodrošinās iespēju baudīt mūziklu augstā kvalitātē.

Mūzikla libretu latviešu valodā pārtulkojis Viktors Freibergs, savukārt dziesmas pielāgojis Guntars Račs.

"Vestsaidas stāsts" ir viens no slavenākajiem mūzikliem pasaulē - spēcīgs, krāšņs un emocionāls "Romeo un Džuljetas" motīvs uz Brodvejas fona Leonarda Bernsteina mūzikas pavadījumā.

Kopš 1957.gada 26.septembra mūzikls "Vestsaidas stāsts" producēts vairāk nekā 730 reizes. Balstoties uz mūzikla sižetu un dziesmām, 1961.gadā uzņemta filma "West Side Story", kas guvusi milzīgus panākumus skatītāju un kritiķu vidū, saņēmusi neskaitāmus apbalvojumus un tiek demonstrēta uz ekrāniem joprojām.

Mūzikls "Vestsaidas stāsts" tiek iestudēts ar ASV kompānijas "Music Theatre International" atļauju.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu