Geitss joprojām ir ASV bagātākais cilvēks (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV programmatūras kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss jau 15. gadu pēc kārtas ir ASV bagātākais cilvēks, kura īpašums novērtēts 57 miljardu dolāru (27,8 miljardu latu) apmērā, salīdzinot ar 59 miljardu dolāru (28,8 miljardu latu) bagātību pirms gada, liecina ceturtdien publicētais ikgadējais žurnāla "Forbes" bagātāko amerikāņu saraksts.

Taču šogad sarakstā vairs nav iekļauts bijušais ASV apdrošināšanas kompānijas "American International Group" vadītājs Mauriss Grībergs un bijusī interneta izsoļu vietnes "eBay" vadītāja Margareta Vitmena, savukārt 126 sarakstā iekļauto cilvēku bagātība ir sarukusi.

Kazino magnāta Šeldona Adelsona bagātība pagājušajā gadā sarukusi par 13 miljardiem dolāru (6,3 miljardiem latu), bet Kērks Kerkorians zaudējis 6,8 miljardus dolāru (3,3 miljardus latu).

"Pašreizējā ekonomiskajā situācijā bagātie vairs nekļūst bagātāki. Tas skaidrojams ar likviditātes zudumu tirgos, kas nozīmē, ka vairs nav iespējams slēgt darījumus un ekonomika samazinās," sacīja "Forbes" veidotā saraksta redaktors Metjū Millers.

Otrajā vietā ar 50 miljardiem dolāru (24,4 miljardiem latu) ierindojās leģendārais investors Vorens Bafets.

Toties trešo vietu ar 27 miljardiem dolāru (13,2 miljardiem latu) ieņem datoru programmatūras ražotāja "Oracle" dibinātājs Lorenss Elisons.

Jaunākais "Forbes" sarakstā iekļautais bagātnieks ir 24 gadus vecais interneta sociālās komunikācijas vietnes "Facebook" dibinātājs Marks Cukerbergs, kura īpašums novērtēts 1,5 miljardu dolāru (733,5 miljonu latu) apmērā.

Jau otro gadu pēc kārtas, lai iekļūtu "Forbes" bagātnieku sarakstā, privātpersonu īpašumam jābūt novērtētam par vismaz 1,3 miljardiem dolāru (635,7 miljoniem latu).

Savukārt vidējā 400 bagātāko amerikāņu īpašumu vērtība veido 3,9 miljardus dolāru (1,9 miljardus latu).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu