Cēsīs notiks rudens kamermūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien (17.09.) plkst.18 Cēsu izstāžu namā norisināsies rudens kamermūzikas festivāls, informēja Vidzemes Vēstures un tūrisma centra galvenā speciāliste mārketinga un sabiedrisko attiecību jautājumos Linda Šlēziņa.

Kā pastāstīja Šlēziņa, šodien rudens festivāla gaitā pianiste Diāna Baibusa-Zandberga sniegs klavierkoncertu.

Baibusa-Zandberga ir pazīstama Latvijas jaunās paaudzes pianiste, kura daudz koncertē arī ārvalstīs. Cēsniekiem labi pazīstamā māksliniece atskaņos programmu, ar kuru drīzumā uzstāsies Spānijā. Klaviermūzikas programmā iekļauti Šūberta, Bēthovena, Rahmaņinova un Stravinska skaņdarbi. Rudens kamermūzikas festivāla nākamajā dienā, 18.septembrī, plkst.18.30 Cēsu izstāžu namā koncertu sniegs "Grand Duo" - klarnetists Mārtiņš Circenis un pianiste Agnese Egliņa.

Tiks izpildīta laikmetu un stilu ziņā daudzveidīga klarnetes duetu programma. Pirmajā daļā būs trīs francūži - asprātīgais neoklasicists Dariuss Mijo, trauslais un virmojošais mūzikas revolucionārs Klods Debisī un daiļo melodiju supermeistars Kamils Sensānss, bet otrajā daļā - Jerga Vidmana "Fantāzijas" pirmatskaņojums Latvijā, Roberta Šūmaņa populārie "Fantāzijskaņdarbi" un Kārļa Marijas fon Vēbera Lielais koncertduets.

Pianiste Egliņa ir viena no izcilākajām jaunās paaudzes koncertmeistarēm, viņai raksturīgs stingrs tvēriens, lasījuma vienkāršība un muzikālās domas saturiska virzība. Circenis aktīvi iesaistās Latvijas mūzikas dzīvē kā soloklarnetists, kā arī bieži muzicē dažādos kamermūzikas projektos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu