Šovakar Saulkrastu džeza festivālā (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar plkst. 20 uz starptautiskā Saulkrastu džeza festivāla "Saulkrasti Jazz 2008" radošās nometnes skatuves viesnīcas "Minhauzena Unda" parkā uzstāsies Izraēlas kvartets "Yuval Ron and Residents of the Future".

Kvartets ir uzstājies dažādās pasaules vietās no Eiropas līdz Jaunzēlandei, kur iemantojis gan publikas, gan mediju un citu mūziķu atzinību, informēja festivāla preses sekretāre Lāsma Rudzāte.

"Yuval Ron and Residents of the Future" ir viena no redzamākajām Izraēlas džeza apvienībām, kas izpilda pārsvarā tās dibinātāja 28 gadus vecā ģitārista Juvala Rona sacerētas un aranžētas kompozīcijas, kurās jaušamas modernā džeza izcilāko pārstāvju ietekmes, kā arī "fusion", progresīvā roka, avangarda mūzikas, elektronikas un brīžiem arī smagās mūzikas stilu iezīmes.

Grupas izpildītajos skaņdarbos tiek akcentēta harmonijas piesātinātība, ritmiskā izsmalcinātība un dialogs starp grupas mūziķu dzīvo izpildījumu un elektronisko instrumentu lietojumu.

Kvarteta pagaidām vienīgais studijas ieraksts "Futuristic Worlds Under Construction" nāca klajā 2004.gadā maijā, šobrīd līdztekus grupas piesātinātajai koncertdarbībai aktīvi norisinās darbs pie grupas jaunā albuma.

Izraēlas kvartetā "Yuval Ron and Residents of the Future" ģitāru un sintezatorģitāru spēlē Juvals Rons, taustiņinstrumentu spēlē Ofirs Švarcs, basu - Janīvs Šalevs, savukārt bungas spēlē Jacivs Casni.

Kā ziņots, ar vairākiem koncertiem līdz 2.augustam Saulkrastos notiks 11.starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2008".

Koncerti līdz 31.jūlijam katru vakaru notiks uz festivāla radošās darbnīcas brīvdabas skatuves viesnīcas "Minhauzena Unda" parkā jūras malā, bet 1.augustā un 2.augustā paredzēti trīs koncerti Saulkrastu brīvdabas estrādē.

Kā ierasts, festivāla laikā notiks radošā nometne, kurā 150 jaunie mūziķi izglītosies sitaminstrumentu, vokālajā, ģitāras, basa, taustiņinstrumentu un pūšaminstrumentu meistarklasēs pieredzējušu džezmeņu un pedagogu vadībā.

Saulkrastu džeza festivālu organizē biedrība "Vasaras mūzikas sesija". Šis festivāls ir vienīgais Latvijā, kurā ne tikai jauniešiem, bet arī bērniem ir iespēja apgūt džeza mūzikai nepieciešamās prasmes, tuvoties profesionālam izpildījumam un rast motivāciju turpmākai darbībai džeza jomā, uzstājoties kopā ar saviem pedagogiem improvizācijas sesijās.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla pasākumiem var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu