Teātra biļešu atlaižu politika (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zināms, ka ir skatītāji, kas biļetes uz izrādēm pērk par pilnu cenu, bet ir arī skatītāju grupas, kam biļešu iegādei tiek piemērotas atlaides.

Neatkarīgā nolēma noskaidrot, kāda ir Rīgas teātru atlaižu politika un vai jaunajā sezonā mainījusies biļešu cena.

Latvijas Nacionālajā teātrī (LNT), izanalizējot pagājušās sezonas ienākumus, mainīta atlaižu sistēma, Neatkarīgajai pastāstīja teātra mārketinga un attīstības daļas vadītāja Ilona Matvejeva. Jaunajā sezonā pilna laika studentiem tiek piedāvāta 20 procentu atlaide izrādēm Jaunajā zālē un Aktieru zālē. Jāpiebilst, ka LNT ir sadarbība ar dažādiem klubiem, kuru karšu īpašniekiem biļešu iegādei tiek piedāvātas izdevīgākas cenas. Jaunatnei pieejamāks ir Rīgas Krievu drāmas teātris (RKDT), kurš ne tikai dienas nodaļas studentiem, bet arī skolēniem uz izrādēm Lielajā zālē piedāvā 30 procentu lielu atlaidi. Atlaides skolēniem un pilna laika studentiem piemēro arī Jaunais Rīgas teātris (JRT), kurā šīm grupām ir 30 procentu atlaide, paskaidroja teātra mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča. Leļļu teātris piedāvā iespēju bērniem invalīdiem un bērnunama audzēkņiem izrādes apmeklēt bez maksas, Neatkarīgo informēja teātra mārketinga daļas vadītāja Linda Zariņa. Dailes teātris piedāvā daudzveidīgu atlaižu sistēmu, piemēram, laimīgās stundas, kad biļetes var iegādāties pat divreiz lētāk, skaidroja Dailes teātra mārketinga direktore Indra Rubene. Jāpiebilst gan, ka NATO sammita dēļ Dailes teātrī sezona sāksies tikai decembrī. Gan RKDT, gan JRT atlaides ir tādas pašas kā pagājušajā sezonā, bet LNT 20 procentu atlaide vairs netiek piešķirta skolēniem un tiem studentiem, kas nestudē pilnu laiku. Tomēr teātris piedāvā iespēju uz katru izrādi iegādāties arī ierobežotu skaitu biļešu lata vērtībā; katru mēnesi esot īpašais piedāvājums, kad visas sēdvietas Lielajā zālē ir par vienu, saprātīgu cenu – tas kompensējot atlaižu zudumu, skaidro I. Matvejeva. Atlaides pensionāriem ir arī JRT, kur tās ir 30 procentu lielas; tāda pati atlaide ir izrādēm RKDT Lielajā zālē. Savukārt LNT par 50 procentiem mazāka cena par biļeti jāmaksā skatītājiem ratiņkrēslos un viņu pavadoņiem. Nacionālais teātris ir vienīgais Rīgas teātris, kas pielāgots, lai tajā varētu pārvietoties cilvēki ratiņkrēslos, uzsvēra I. Matvejeva. Arī Dailes teātrī pastāv akcijveidīgas atlaides sociāli jūtīgām grupām, bērnunamu un pansionātu iemītniekiem piedāvājot izrādes apmeklēt bez maksas.

Grupu atlaides Nacionālajā teātrī ir piecu procentu apmērā, sākot no 15 cilvēkiem, un 10 procentu atlaide, ja grupā ir vismaz 30 personas. Savukārt RKDT grupai ar 20 personām tiek piedāvāta 10 procentu atlaide, bet vairāk nekā 30 cilvēki tiek pie biļetēm, kas par piektdaļu lētākas. Dailes teātrī grupu atlaides tiek piemērotas jau desmit cilvēku kolektīvam, un tās proporcionāli palielinās, grupas lielumam pieaugot par desmit apmeklētājiem. Leļļu teātrī ir piecu procentu atlaides, sākot no 15 cilvēkiem grupā, un 10 procentu atlaides – no 29 cilvēkiem kolektīvā. JRT vairāk nekā desmit cilvēku kolektīvam ir desmit procentu atlaide, savukārt, apmeklētāju grupas skaitam sasniedzot vismaz 21, atlaide tiek palielināta līdz 20 procentiem.

Biļešu cenas LNTneesot mainījušās, apgalvoja I. Matvejeva, bet RKDT lētākās biļetes kļuvušas dārgākas aptuveni par latu, bet dārgākās – par diviem trim latiem. Jaunajā Rīgas teātrī cenas palikušas nemainīgas, bet Dailes teātrī jaunajā sezonā ir plānots neliels cenu pieaugums – inflācijas dēļ.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu