Gaismas festivāls "Staro Rīga"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā notiek gaismas festivāls "Staro Rīga", kura gaitā līdz 20.novembrim ik vakaru no plkst.18 līdz 23 būs apskatāmi 80 gaismas objekti par tēmu "Pilsētas stāsti".

(papildināts ar jaunām foto galerijām)

Festivāla programmu veido gan Rīgas domes, gan starptautisko un vietējo sadarbības partneru gaismas objekti.

Festivālā katru gadu ir piedalījušies arī vairāki vietējie uzņēmumi, kuru objektus vērtējuši festivāla apmeklētāji. Pērn īpaši augstu novērtējumu ieguva objekts ""Samsung" trīsdimensiju metamorfozes".

Gaismas festivālu "Staro Rīga" rīko Rīgas dome, un ar katru gadu pieaug festivāla laikā aplūkojamo gaismas objektu skaits – pirmajā gadā interesenti varēja aplūkot 27, turpretī pērn festivāla laikā tika izgaismoti 75 objekti.

Informācija par festivāla programmu, objektiem un notikumiem pieejama gan internetā "www.staroriga.lv", gan speciāli izveidotā kartē "www.zl.lv". Kartes un bukletus apmeklētājiem dalīs brīvprātīgie Rīgas ielās, tie būs pieejami visās gaismas kafejnīcās, kā arī informācijas centros Esplanādē un Rātslaukumā.

Festivāla "Staro Rīga" kopējās izmaksas tiek lēstas ap 400 000 latu, no kuriem Rīgas dome piešķīrusi aptuveni trešo daļu - 140 000 latu. Pārējo finansējumu veido sponsoru, sadarbības partneru, informatīvo atbalstītāju, akciju organizatoru ieguldījums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu