Miks Dukurs prezentē savu pirmo paša rokām producēto albumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

27.novembra vakarā Latvijas 1. Rokkafejnīcā norisinājās dziedātāja Mika Dukura jaunā albuma «Promise» prezentācija. Albums tika prezentēts tuvāko ģimenes locekļu, draugu un fanu lokā, izslēdzot no apmeklējuma plašas fanu masas, jo tām būs paredzēti tālākie koncerti.

Jaunā albuma prezentācija norisinājās intīmā gaisotnē, uz galdiņiem dega sveces, tika pasniegts baltvīns vai sarkanvīns, un cilvēki galvenokārt sēdēja un klausījās koncertu, ne kā pierasts Latvijas 1. Rokkafejnīcā, ka visi viesi dejo.

Vakars tika atklāts ar fotografēšanos pie foto sienas, ko aktīvi izmantoja visa Mika ģimene, kā arī dziedātājs Normunds Rutulis ar meitu.

Vēlāk viesi steidza atrast brīvu galdiņu, kur sēdēt un baudīt vakaru. Koncerta laikā Miks Dukurs ar kolēģiem izpildīja visas albuma dziesmas un arī lielākos savus hitus, kuriem visi dziedāja līdzi un aplaudēja nepārtraukti.

Tik viegli grupa nevarēja tikt prom no skatuves, noskanot pēdējai dziesmai, viesi atsauca grupu atpakaļ un lūdza nospēlēt pāris dziesmu. Tā ikvienam māksliniekam ir kā medusmaize, apzināties, ka cilvēkiem patīk tas, ko dari, un viņi vēlas vēl un vēl.

«Jaunā albuma vēstījums ir pavisam vienkāršs – var redzēt arī vāciņa dizainā, ka visam pa vidu iet baltā svītra, man tā svītra nozīmē starta līniju, ceru, man sāksies viss tas, ko ilgi esmu gaidījis,» smaidot nosaka Miks.

Jaunais albums ir īpašs pašam Mikam, jo ir pirmais albumus, kuru viņš pats ir producējis, lai to īstenotu, mākslinieks paguva daudz jaunu programmu, jo, tikai producējot albumu, tu vari iegūt tādu skanējumu, kā pats vēlies, ne tādu, kā piedāvā producenti.

Kopā ar Miku spēlē arī viņa tēvs Edijs Dukurs, kuru gan fani ļoti reti kad notur par viņa tēvu, parasti viņš tiek dēvēts par Mika brāli, bet par to Edijs nebēdā, jo uzskata, ka labāk ir izskatīties jaunākam, ne vecākam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu