Slavenību novēlējumi Latvijai dzimšanas dienā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Ir pienākusi diena, kad Latvija svin savu dzimšanas dienu. Dzīves stila portāls «Sejas» jautāja viedokļus par valsti, patriotismu, lūdza izteikt labus vārdus un vēlējumus dažādās jomās zināmiem mūsu valsts iedzīvotājiem. Ko tev nozīmē Latvija, patriotisms un ko tu novēlētu mūsu valstij dzimšanas dienā?

Foto: Baiba Gāliņa

Uzņēmējs un deputāts Valdis Kalnozols uzskata, ka mums ir pati skaistākā un zaļākā valsts pasaulē pašā Eiropas sirdī. Latvijai ir labākā ģeogrāfiskā vieta un vislabākie iedzīvotāji pasaulē, ar neatkārtojamu kultūru un tradīcijām.

Deputāts priecājas, ka mums ir ļauts izbaudīt gan burvīgas vasaras, gan krāšņus rudeņus, balti sarmainas ziemas un burzguļojošus pavasarus, kas ne katrai valstij ir dots. Esam pateicīgi Dievam, ka esam dzimuši Latvijā!

«18.novembrī ticēsim saviem spēkiem, ka esam gudrākie, stiprākie un veiksmīgākie, ka mūsu sapņi piepildīsies un izdosies sasniegt savus mērķus. Latvija jau mūsu mūžā būs viena no pārticīgākajām pasaules valstīm, kur dzīvo ar savu dzimteni vislepnākie iedzīvotāji. Atliek tikai noticēt sev, atlocīt piedurknes, jo tikai no mums ir atkarīga mūsu un mūsu Latvijas nākotne,» valstij novēl Valdis.

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājs, pasākumu vadītājs un itāļu valodas pasniedzējs Roberto Meloni nav piedzimis Latvijā, bet par savu dzīvesvietu ir izvēlējies tieši mūsu valsti.

Roberto atklāj, ka lepojas ar latviešu tautas mīlestību pret savu valsti, vēsturi, kultūru un valodu. Šo īpašību dziedātājs uzskata par lielisku latviešiem raksturīgu īpašību.

«Kopš dzīvoju Latvijā, esmu ļoti daudz ko iemācījies tieši no latviešiem, iemācījos vairāk respektēt dabu, lepoties ar savu tautu un vietu, kur dzīvoju. Dzīvojot Latvijā, lēnām esmu palicis par valsts patriotu. Ar lepnumu lieku Latvijas karodziņu pie sirds. Pateicoties latviešiem, es jūtos kā daļa no Latvijas, un šajā svētku laikā mani kā ikvienu pārņem emocijas,» stāsta Roberto.

Foto: Nauris Garkaklis

Skaistuma konkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate ir pateicīga, ka joprojām varam svinēt Latvijas Republikas Neatkarības dienu.

«Novēlu mūsu valstij būt mūžīgi neatkarīgai un Latvijas iedzīvotājiem tolerantiem un draudzīgiem citam pret citu neatkarīgi no tautības!» smaida Kristīne.

Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Jenny May priecājas, ka ir latviete. Ikreiz esot citā valstī un saņemot jautājumu, no kurienes ir māksliniece, Jenny May vienmēr ar lepnumu paziņo, ka no Latvijas.

«Ikreiz, kad kāds mūsu Latvijas vārdu pasaulē nes, ir pacilāta sajūta un milzīgs prieks, ka mēs varam daudz! Lai mums Lāčplēša spēks un drosme! Lai mums vienmēr ticība un patriotisms sirdīs un, protams, lielāka pašapziņa,» novēl Jenny May.

Foto: Nauris Garkaklis

Televīzijas raidījumu vadītāja, pasākumu vadītāja Jeļena Gricuka Latviju uzskata par brīnišķīgu valsti, sievietei ļoti patīk dzimtenes daba. Ikreiz kad Jeļena vēlas pastaigāties, viņa dodas pie jūras, jo tieši jūra sniedz sievietei enerģiju. Tāpat Ļena piebilst, ka Latvijā ir daudz cilvēku ar labu stila izjūtu un, galvenais, labu sirdi.

«Apsveicu visus Neatkarības dienā! Daudz laimes, lai uzplaukums mūsu valstij,» tā Ļena.

Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja un studente Aminata Savadogo valsts neatkarības dienā iesaka visiem atcerēties, ka neatkarīgi no materiālā stāvokļa un citām cilvēku īpatnībām mēs visi esam cilvēki un ir jāizturas cilvēcīgi vienam pret otru.

«Ir jāmīl līdzcilvēki un jāpalīdz saviem tuvākajiem. Es ticu, ka kopā mēs varam visu,» nosaka Aminata.

Foto: Nauris Garkaklis

Dejotājs Rolands Šteinbergs atklāj ka ir viens no padomju laika ražojumiem, tāpēc Latvija viņam nav tikai mājas, burvīga daba ar četriem gadalaikiem, skaistākās pasaules sievietes un grupa «Menuets»! Latvija ir viņš pats, ar savu valodu, ar mīlestību pret Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un sajūsmu par Dziesmu un deju svētkiem!

Šie svētki Rolandam nav tikai viena diena, kad pie krūts ar lepnumu var piespraust sarkanbaltsarkano karodziņu, tā ir vesela nedēļa, sākot ar Lāčplēša dienu, kad gribas apskaut katru, kurš ar augsti paceltu galvu novēl Latvijai daudz laimes!

«Es gribu novēlēt visiem latviešiem un Latvijā dzīvojošajiem rūpēties par zemi, uz kuras dzīvojam, lepoties ar to, kas mēs esam, un palīdzēt viens otram kļūt labākiem, jo tikai tad mēs varēsim būt laimīgi un laimīga būs mūsu Latvija. Daudz laimes,» nobeidz Rolands.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu