«James» jaunajā albumā atkal sadarbojas ar Braienu Īno

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mančestras roka veterāni - grupa «James» 18. martā laidusi klajā jau četrpadsmito studijas albumu «Girl at the End of the World».

Jaunais albums seko 2014. gada ierakstam «La Petite Mort», un to producējis Makss Dingels (Max Dingel), kas strādājis ar «The Killers» un «Muse».

«Mēs uzbūvējām īpašu mēģinājuma telpu akmeņainā bunkurā un izolējām sevi no apkārtējās pasaules uz trim nedēļām,» jaunā albuma tapšanu ilustrē solists Tims Būts (Tim Booth). «Mēs improvizējām un improvizējām... vairāki skaņdarbi sanāca garāki par desmit minūtēm, citi pat pārsniedza stundu.»

Foto: Publicitātes foto

Ierakstam savu maģisko pirkstu pielicis arī ambientās mūzikas tēvs Braiens Īno (Brian Eno), ar kuru grupa sadarbojās arī tālajā 1993. gadā, ierakstot savu eksperimentālo albumu «Wah Wah».

«Mēs bijām nonākuši strupceļā ar divām dziesmām, un es lūdzu Braienam palīdzību,» stāsta Būts. «Viņš dziesmai «Nothing But Love» iespēlēja elegantu sintezatora arpedžiju...»

Neticami, bet grupa «James» tika nodibināta 1982. gadā, taču tikai deviņdesmitajos gados tā bija veiksmīgi nostabilizējusi savas pozīcijas, vairākas reizes sasniedzot britu topu virsotnes ar tādiem singliem kā «Sit down», «Laid» u.c. Grupas atraktīvais līderis Tims Būts sākotnēji grupā tika pieaicināts savas ekspansīvās dejošanas manieres dēļ, taču drīz pēc tam viņš izrādījās labs dziesmu vārdu autors un pirmā plāna solists.

Vairākas reizes grupa uzstājās arī Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu