Modernais Kumu muzejs, piedzīvojumu parks un Bauskas pils

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas Valsts tūrisma departaments, Latvijas Tūrisma attīstības aģentūra un Igaunijas Tūrisma aģentūra jau trešo gadu organizē projektu „Dižā Baltijas apceļošana” un piedāvā apmeklēt 30 tūrisma objektus - 10 katrā no Baltijas valstīm. Akcijas dalībnieki rudenī varēs priecāties ne tikai par iegūtām ziņām, pieredzi, iespaidiem, bet arī par balvām, kuras saņems aktīvākie Baltijas apceļotāji. Informāciju par balvām un noteikumiem lasiet raksta beigās.

Šoreiz piedāvājam trīs apskates objektus, pa vienam no katras Baltijas valsts - modernais Kumu muzejs, kādu Latvijā neatradīsiet; mūsu pašu Bauskas pils, kas ir viena no labāk uzturētajām pilīm, un piedzīvojumu parku "Lokės pėda", kas atrodas netālu no Kauņas Lietuvā.

Kumu muzejs EE

Kumu mākslas muzejs atrodas brīnišķīgajā Kadriorgas parkā, Tallinā. Muzejā ir plaša Igaunijas mākslas un tās vēstures ekspozīcija. Kumu muzejā regulāri notiek Igaunijas un ārzemju mākslinieku ekspozīcijas, kuras ir iecienītas un plaši apmeklētas.

Kumu muzeja durvis apmeklētājiem tika vērtas 2006. gada 18. janvārī. Tā bija pirmā ēka Igaunijā, kura tika būvēta speciāli muzeja vajadzībām. Ēkas arhitekts ir soms Pekka Vappavuori. Trešais Kumu stāvs ir veltīts klasiskajam Igaunijas mākslas posmam, tajā tiek eksponēti pirmie Igaunijas mākslas darbi no XVIII gadsimta līdz Otrā pasaules kara beigām. Ceturtajā stāvā – XX gadsimta otrās puses māksla, savukārt piektajā stāvā atrodas modernās mākslas centrs.

Kumu muzejs

Biļešu cenas pieaugušajiem – 85 EEK. Ieejas maksa ar DBA atlaidi 2 cilv. - 85 EEK.

Weizenbergi 34 / Valge 1, Tallina +372 6026000 greatbaltic.eu

Bauskas pils LV

Pils atrodas Bauskas pilsētas teritorijā, kuru ieskauj gleznaina ainava uz zemes strēles starp Mūsu un Mēmeli. Turpat netālu, tām saplūstot, veidojas Lielupe. Bauskas pils ansamblis sastāv no divām daļām. Vecākā ir Livonijas ordeņpils, kas celta 15. gadsimta vidū, bet līdz mūsdienām ir saglabājušās tikai drupas. Jaunākā – Kurzemes hercogu rezidence - tika uzbūvēta 16. gadsimta beigās. Celtne ir vienīgā daļēji saglabājusies Kurzemes un Zemgales hercogu Ketleru rezidence, kā arī vienīgais arhitektūras piemineklis Latvijā, kas ilustrē manierisma laika piļu arhitektūras un lietišķi dekoratīvās mākslas izpausmes Kurzemes hercogistē.

Bauskas pils muzeja piedāvājums interesentiem: pils apskate, Bauskas pils vēstures ekspozīcija, rezidējošā izstāde „Tērps un rotas Kurzemes hercogistē” (1562-1620), kā arī „Bauskas pils – militārs nocietinājums” (no maija līdz novembrim), Livonijas ordeņa pilsdrupas ar skatu laukumu centrālajā tornī (no maija līdz novembrim) u.c.

Bauskas pils

Darba laiks no maija līdz oktobrim katru dienu 9.00-19.00

Biļešu cenas: pieaugušajiem 1,50 LVL, studentiem 0,80 LVL, bezmaksas ieeja bērniem līdz 7 gadiem.

Bauskas pils, Bauska, LV-3901 63923793; 63922280 greatbaltic.eu

Piedzīvojumu parks „Lokės pėda“ LT

Netālu no Kauņas kokos 2,5–15 m augstumā droši iekārtotas 6 dažādas sarežģītības pakāpju šķēršļu trases un 3 lidojumu trases. Piedzīvojumu mīļotājiem šeit būs jāpārvar apmēram 60 šķēršļi, kas gadās tālos ceļojumos: mērkaķu, tibetiešu un nepāliešu tilti, pirātu kāpnes, baļķi, tīkli, šūpoles; jālec Tarzāna lēcieni un jādara vēl daudz kas cits. Noteikti ir vērts pamēģināt, izklaide garantēta pat tad, ja gadās pāris reižu novelties zemē! Pirms atbraukšanas obligāti ir greatbaltic.eu mājas lapā.

Piedzīvojumu parks „Lokės pėda“

Darba laiks: no maija līdz septembrim no otrdienas līdz svētdienai plkst. 10.00 - 22.00 (ieeja uz trasēm līdz plkst. 19.00); oktobrī no otrdienas līdz svētdienai plkst. 10.00 - 20.00 (ieeja uz trasēm līdz plkst. 17.00).

Biļešu cenas pieaugušajiem 45 LTL Cena ar atlaidi 36 LTL

Lokėnėlių k., LT-55465, Jonavos r. +370 699 21144 greatbaltic.eu

Kā atrast: ja uz parku dodaties ar sabiedrisko transportu, no Kauņas autoostas katras 15-20 minūtes brauc autobusi uz Jonavu. No Jonavas autoostas uz parku var aizraukt ar taksi (no Jonavas līdz "Lokės pėda" attālums apmēram 5 km).

Kas ir Dižā Baltijas apceļošana?

Tiem, kas grib piedalīties šā gada apceļošanā, līdz 31. oktobrim jebkurā Lietuvas, Latvijas vai Igaunijas tūrisma informācijas centrā vai apskates objektā ir jāpaņem brošūra un karte ar atzīmētiem objektiem, jāpiereģistrējas interneta mājas lapā greatbaltic.eu un jādodas ceļojumā! Pie tiem objektiem, kurus izvēlēsieties apmeklēt, jums jānofotografējas. Bildes akcijas organizatoriem var sūtīt vai nu pa pastu, vai ielikt interneta mājas lapā www.greatbaltic.eu.

Dalībnieki katrā objektā saņems atlaides, bet tie, kas būs apmeklējuši visvairāk vietu, laimēs balvas. Balvu ieguvēji tiks izlozēti. Turklāt, jo vairāk vietu būs apmeklētas, jo iespēja laimēt balvas - lielāka.

Kādas balvas iespējams saņemt?

Galvenā apceļošanas balva ir nedēļas nogale divām personām kādā no aviokompānijas „airBaltic“ jaunajiem galamērķiem – aviobiļetes uz abām pusēm, divas naktis 4 zvaigžņu viesnīcā ar brokastīm.

Tāpat iespējams laimēt nedēļas nogali kādā no Baltijas valstu galvaspilsētām divām personām – balvā ietilpst aviokompānijas „airBaltic“ biļetes uz abām pusēm, divas naktis Reval Hotel četrzvaigžņu viesnīcā ar brokastīm.

Un tas nebūt nav viss, vēl katra valsts ir izveidojusi pievilcīgas papildu balvas - romantiskā nedēļas nogale pilī, lidojums ar gaisa balonu, SPA procedūras, ceļojums uz Tallinu ar hansabusu un daudzas citas, kuras laimēs aktīvākie un neatlaidīgākie Apceļošanas dalībnieki.

Interneta mājas lapā www.greatbaltic.eu atrodama informācija par papildu balvām un atlaidēm Apceļošanas dalībniekiem. Ceļotāji aicināti būt vērīgi un aktīvi, jo daudzas papildu balvas tiks izlozētas jau pasākuma laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu