Saziedoti Ūdrīša rehabilitācijai nepieciešamie līdzekļi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Portāls «ziedot.lv» aicina ziedot mūziķim Rolandam Balodim-Ūdrim jeb Ūdrītim, kuru janvārī notrieca automašīna. Kā liecina informācija portālā «ziedot.lv», mūziķa veselības atgūšanas kursam ir nepieciešams saziedot 12 000 eiro.

(papildināts ar jaunāko informāciju)

Šodien portālā «ziedot.lv» publicētā informācija liecina, ka nepilnas diennakts laikā ir saziedoti nepieciešamie līdzekļi mūziķa Rolanda Ūdra rehabilitācijai.

Palīdzību snieguši 808 ziedotāji.

Atgādinām, ka mūziķis pēc avārijas tika nogādāts Gaiļezera slimnīcā ar ļoti smagām traumām - viņam bija lauztas abas kājas, konstatēts nieres un liesas plīsums, lauztas ribas, saspiestas plaušas un smagas galvas traumas. No gūtajiem smadzeņu bojājumiem mūziķim iestājās koma, tomēr vēlāk viņš pats sāka elpot.

Šobrīd Rolands turpina ārstēties slimnīcā. Rolandam šobrīd ir vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana. Viņš nespēj pats pagriezties uz sāniem, tāpēc ik pēc 2 stundām viņš gultā jāapgriež, lai nerastos izgulējumi. Viņš pats vēl nevar iet uz tualeti un uzņemt pārtiku, viņu baro caur gastrozondi ar speciālu barību.

Lai arī Rolanda stāvoklis ir smags, tomēr kopš komas ir liels progress. Viņš saprot sacīto, komunicē sev šobrīd iespējamā veidā, spēj izpildīt noteiktas komandas, taču dara to ar cilvēkiem, kam uzticas. Viņš vēl nespēj runāt, jo ilgu laiku tika elpināts caur traheostomu, kas ievietota kaklā. Taču viņš spēj čukstus pavisam klusi pateikt «jā» un pamāt ar galvu apstiprinoši vai noliedzoši. Viņš spēj kustināt labo roku un labo kāju, kas nozīmē, ka darbojas svarīgas smadzeņu funkcijas. Viņa lielākais sasniegums šobrīd ir pacelt no gultas avīzi, kad viņam to lūdz izdarīt! Tātad ir cerība! Ikdienā ar Rolandu strādā fizioterapeits.

Taču drīzumā Rolandu no slimnīcas izrakstīs, un ārsti ir ieteikuši domāt par sociālās aprūpes iestādi, kur Rolandu ievietot. Taču viņa sieva Ilona Balode ir nolēmusi cīnīties par Rolanda atveseļošanos. Mazajam puisēnam Bārtam ir vajadzīgs tētis!

Ilona uzskata, ka Rolandam ir nepieciešama rehabilitācija, nevis eksistēšana kādā sociālās aprūpes pansionātā vai mājās kā pilnībā kopjamam 1. grupas invalīdam.

Ilona norāda: «.. tā kā par valsts budžetu atlabt viņam netiek ļauts, jo, pēc ārstu domām, izredzes atveseļoties ir vājas, tad šobrīd meklējam naudas līdzekļus, lai varētu Rolandu turpināt ārstēt par maksu.» Ilona noskaidrojusi, ka Rolandam var palīdzēt intensīvs rehabilitācijas kurss rehabilitācijas centrā «Vaivari», kas mēnesī izmaksā līdz pat 2000 eiro. Turklāt viņam būs nepieciešams audiologopēds, kas mācīs Rolandu atsākt runāt. Rolanda progress ir lēns, bet pastāvīgs: viņam būs nepieciešama ilga rehabilitācija, kuras izmaksas pagaidām vēl ir grūti prognozēt.

Ilona ļoti lūdz: «Palīdzēsim Rolandam atgriezties dzīvē un darīt atkal iedvesmojošas lietas, radīt mūziku, audzināt dēliņu! Lūdzu, palīdziet Rolandam!»

Ziedot.lv par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim. Ziedot.lv administratīvās izmaksas netiek segtas no Jūsu ziedojumiem.

Jau ziņots, ka 17. janvārī ap pulksten 15.40 Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu, «Subaru» markas automašīna uzbrauca gājējam, kurš ceļu satiksmes negadījumā guva smagas traumas. Šoferis pēc negadījuma notikuma vietu nebija pametis.

1975. gadā dzimušais Balodis-Ūdris ir grupas «The Hobos» līderis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu