Sieviešu dienā nedāviniet televīzijas personībai Leldei Lietavietei neļķes

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Televīzijas personība Lelde Lietaviete ir viena no skaistākajām, sievišķīgākajām, pozitīvākajām un vienkāršākajām sabiedrībā zināmajām sievietēm. Lelde tik tikko nosvinējusi piecu gadu attiecību jubileju ar mīļoto vīrieti televīzijas personību Aivi Ceriņu, un astotais marts ir kā papildu svētki, lai nosvinētu mīlestību un pavasara iestāšanos.

Kurus no visiem ziediem tu sauktu par saviem iecienītākajiem?

Ar ziediem, manuprāt, ir tāpat kā ar grāmatām - viss atkarīgs no dzīves momenta, kādam tie paredzēti. Laikam būtu vieglāk pateikt, kuri ziedi man patīk vismazāk (neļķes, jā, lūdzu, nedāviniet man neļķes), nekā kuri ir vismīļākie, jo, ieejot ziedu tirdziņā, parasti apmulstu - vieni par otriem skaistāki. Top 3 varētu būt rudzupuķes, puķuzirnīši un, kā pavasarī pienākas, tulpes.

Vai uzskati, ka ir jāsvin 8.marts jeb Sieviešu diena?

Lai gan 8.marts vēsturiski ir atzīmēts ar citādāku nolūku, manuprāt, ir jauki, ka šāda diena šobrīd tiek atzīmēta, mīlot un palutinot dāmas. Tiem, kas par katru cenu cenšas šķirot vēstures veļasgrozu, gribētos ieteikt padomāt par to, ka sieviešu tiesības ne vienmēr ir bijušas tik pašsaprotamas. Nevar nepiekrist, ka šie svētki tāpat kā citi mūsdienās ir kļuvuši ļoti komerciāli, tomēr tiem ir liels pluss - sievietei nav jāpārstāv kāda sociāla loma, kā tas ir Valentīna dienā, kad noteicošais ir attiecību statuss, lai kāds tevi apsveiktu. Galu galā šajā dienā varam vienkārši svinēt pavasara ierašanos!

Tavas spilgtākās šo svētku svinēšanas atmiņas!

Es nevarētu teikt, ka Sieviešu diena mūsu ģimenē kādreiz būtu bijusi tādas lielas svinības, tomēr tas, ar kādu cieņpilnu attieksmi, mīlestību un rūpēm tētis sveic mammu vai vectēvs omīti, gan ir cieši iespiedies atmiņā. Man vienmēr licies, ka gan tētim, gan vectēvam šajā dienā acis mirdz pat vairāk nekā dāmām, jo savu mīļoto prieks ir viņu prieks dubultā.


Ko šādi svētki tev sniedz kā sievietei?

Tā ir brīnišķīga lutināšanas diena, taču, uz kopējā fona tas neko nemaina. Rūpēm par mīļoto (šo attiecinot uz abiem pārstāvjiem) ir jābūt katru dienu.


Kā tavs mīļotais vīrietis Aivis parasti tevi pārsteidz šajos svētkos?

Pirms pāris dienām nosvinējām attiecību piecu gadu jubileju, pa šo laiku viņš jau ir atkodis, kas visvairāk mani iepriecina (smejas). Esmu ļoti azartiska, tāpēc labākie pārsteigumi un laika pavadīšana ir aktīvā dzīvesveidā, piemēram, no pēdējiem Aivja sarūpētajiem pārsteigumiem prātā nāk - izjāde ar zirgiem pa nomaļu pļavu un pusdienu pikniks mežā.

Kā jūs ar Aivi šogad pavadīsiet Sieviešu dienu?

Gribētos pārsteigt un iepriecināt kādu citu. Ir sajūta, ka savās attiecībās esam atraduši tādu labu balansu, un ir brīdis, kad varam ar šo mīlestību dalīties tālāk. Valentīna dienā romantiskās programmas vietā aizbraucām uz dzīvnieku patversmi «Ulubele» un izstaidzinājām divus superīgus krancīšus. Varbūt 8.martā pārsteigsim un iepriecināsim vēl kādu.

Pieskaroties vēstures «veļasgrozam», vai ir tādi sieviešu un vīriešu darbi?

Manuprāt, sievietei, kurai daba devusi iespēju dzemdēt bērniņu, nav jāstaipa smagas mēbeles, kastes un arī ne iepirkumu maisiņi. Ja skatāmies pēc psiholoģiskās noturības, tad starp dzimumiem izdalīt darbus būtu nekorekti, bet pēc fiziskās sagatavotības gan šādu sadali varētu veikt. Jautājums patiesībā nav par «vai» ir tādi sieviešu/vīriešu darbi, jo, protams, abi dzimumi spēj izdarīt visu, ja tas nepieciešams. Jautājums ir par «vai vajag». Vai sievietei nepieciešams veikt fiziskus, smagus darbus? Es uzskatu, ka nē.


Kas tev liek justies sievišķīgai?
Uzmanīga, cieņpilna attieksme. Pat ja sieviete nav trauslāka, viņa vēlas tā justies. Džentlmeņi ir modē arī 21. gadsimtā - vīrietis, kurš palīdz uzvilkt mēteli, atver durvis un padod roku, noteikti ļauj justies sievišķīgai. Taču nevar visu gaidīt no vīrieša, mums katrai ir savs sievišķīgais rituāls, kuru veicot varam uzlādēties. Ik pa laikam par to atcerēties un atvēlēt tam laiku nenāk par sliktu.


Pavasarīgu un skaistu 8.martu, dāmas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu