Kaspars Zemītis ierakstījis savu pirmo soloalbumu «Mana lūgšana»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivo Grudulis

Ģitārists un komponists Kaspars Zemītis ierakstījis savu pirmo soloalbumu «Mana lūgšana», kura prezentācijas koncerts notiks 30. martā Rīgas Domā, informē mūziķa pārstāve Inga Zālīte.

Koncerts sāksies plkst.19, un tajā skanēs Zemīša oriģinālmūzika un aranžējumi no jaunā albuma, kas ierakstīts sadarbībā ar Valsts akadēmisko kori «Latvija». Koncertā piedalīsies arī viesmākslinieki - stīgu kvartets, kurā muzicē Līva Plociņa, Madara Gaile, Ineta Abakuka un Māra Botmane, kā arī vokālā grupa «Schola Cantorum Riga» un Renārs Kaupers.

Zemītis atklāja, ka koncerts viņam būs ļoti īpašs, jo tajā skanēs viņa rakstīta mūzika un aranžējumi, kas ir apkopoti pirmajā solo albumā «Mana lūgšana». Rīgas Doma koncertā ģitāras skanējums būs akadēmiskāks, pateicoties izcilajiem partneriem - diriģentam Mārim Sirmajam un korim «Latvija».

«Tieši Sirmā aicinājums rakstīt Mesu korim un ģitārai 17. Starptautiskās garīgās mūzikas festivālam bija kā pirmais impulss jaunā albuma tapšanā. Albumā iekļaujot Mesu, kas atspoguļo manu dievkalpojuma sajūtu, atlika vien izvēlēties atlikušos skaņdarbus ar garīgu tematiku, kas bagātinātu albumu,» klāstīja ģitārists.

Zemītis ir mūziķis ar vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredzi, spēlējot dažādos sastāvos un mūzikas stilos. Viņš spēlējis grupā «Time After Time» un tagad muzicē kopā ar dziedātājiem Intaru Busuli, Lindu Leen, Renāru Kauperu, Igo un citiem. Zemītis piedalījies koncertprogrammā ar Latvijas Radio kori un Valsts akadēmisko kori «Latvija», Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, operdziedātājiem Elīnu Šimkus, Evitu Zālīti, Guntaru Ruņģi, kā arī kamerdziedātāju Ievu Paršu.

Paralēli muzikālajai darbībai Zemītis strādā Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā (JVLMA) kā lektors un pasniedz jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli. Viņš ir pirmais, kurš ieguvis Latvijā maģistrā grādu ģitārspēlē JVLMA. Uzreiz pēc JVLMA maģistrantūras beigšanas viņš sācis arī savu solo koncertdarbību, veiksmīgi apvienojot klasisko mūziku ar mūsdienīgo, parādot ģitāras nebeidzamās iespējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu