Stāmerienā būs "Šerloks Holmss" un kārtīgs roks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti tam, ka dailēnieši uz kādu brīdi palikuši bez mājām, jo teātra ēka tiek nopietni rekonstruēta, arī šovasar, 12. augustā, visi teātrmīļi tiek gaidīti uz kārtējo festivālu Stāmerienā.

Dailes teātra direktors Aivars Līnis smej, ka pēc pērnā gada pieredzes teātra ļaudīm vairs neesot, kur atkāpties, tāpēc festivāls tiek rādīts arī šogad.

Komanda jāliek pie darba

Pēc Līņa teiktā, ir vēl vairāki iemesli, kāpēc festivāls jārīko atkārtoti: "Pērn mēs dabūjām tik pozitīvu lādiņu, ka sapratām — cilvēkiem teātris patiešām ir vajadzīgs." Otrs iemesls esot fantastiskais atbalsts — gan no Gulbenes rajona vadības, gan no Stāmerienas pilskunga Andreja Vīcupa. "Ir arī trešais iemesls, kāpēc jārīko festivāls: ja ir tāda komanda, kas var kalnus šķūrēt, tā noteikti jāliek pie darba, jo tādus resursus jau nevar laist vējā," smej teātra direktors, atklājot, ka komanda ir festivāla mākslinieciskais vadītājs Juris Vaivods, izpilddirektore Indra Rubene, galvenais mākslinieks Aigars Ozoliņš un, protams, arī pārējie teātra ļaudis.

Dziedās "dabūjušies" pāri

Juris Vaivods, kurš atbild par festivāla māksliniecisko pusi, skaidro: "Pērn festivāls pagāja Hansa Kristiāna Andersena zīmē, bet šogad labi saprotamu iemeslu dēļ tas būs Paula zīmē." Tāpēc festivāls sāksies ar aktieru un tautas sadziedāšanos, prezentējot otro teātra dziesmu burtnīcu. "Labosim pērnā gada kļūdas: dziedāšana notiks dienas gaismā — tā, lai grāmatiņās varētu saskatīt vārdus," Vaivods smej un piebilst, ka uz skatuves būs redzami "dabūjušies" pāri no izrādēm, kurās skanējusi Paula sarakstītā mūzika. Starp citu, dziesmas būšot gan no Dailes, gan citu teātru izrādēm.

Ironija par "zelta rokām"

Paula zīmē paiešot arī izrāde "Cits Šerloks Holmss" — pašlaik Maestro kopā ar Jāni Peteru raksta jaunas dziesmas, tātad muzikālā materiāla būšot daudz vairāk. "Izrādei, ko iestudē Andris Bērziņš un kur galvenajā lomā būs redzams Pēteris Liepiņš, ne velti ir dots šāds nosaukums — lai cilvēki nedomātu, ka atjaunojam veco izrādi," uzsver Vaivods un neslēpj, ka teksti būšot visnotaļ ironiski un aktuāli — piemēram, par "zelta rokām", Krievijas gāzi un vēl šo to citu.

No roka līdz "Gepardam"

Mūzikas netrūkšot arī vakarā, kura noskaņas būs visai alternatīvas — festivāla izskaņā iecerēta grupas "Dzelzs vilks" un aktiera Ģirta Ķestera sadziedāšanās; skanēs īsts latviešu roks — dziesmas no teātra izrādes "Man arī būtu bail". Savukārt "kungu pļavā" pils priekšpusē muzicēs Dailes teātra dziedošie jaunieši — apvienība "Ilga" savā programmā godinās Valdi Artavu un Raimondu Paulu.

Stāmerienas klubā šogad uzstāsies arī Nacionālais teātris, rādot vienu no saviem labākajiem iestudējumiem — izrādi "Mollija Svīnija", bet dailēnieši sagatavojuši "Kvartetu", tikšanos ar aktrisēm Olgu Dreģi un Lilitu Ozoliņu, kā arī humora programmu, par kuru rūpēsies "pirtnieki" Leons Krivāns un Gunārs Placēns. "Un, ja nu kādam gribēsies vēl ko citu, esam sagādājuši labu pārsteigumu — pilī tiks rādīta filma "Gepards", jo galu galā šis Lampedūzas darbs ir tapis tieši šeit, Stāmerienā," — tā Juris Vaivods.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu