Projekts “Dabas koncertzāle” turpina cilvēkus iepazīstināt ar dabas brīnumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. jūlija novakarē netālu no Strenčiem notiks Dabas koncertzāles šī gada pirmais pasākums. Četru gadu laikā šī būs 7. reize, kad zinātnieki un mūziķi izstāstīs, izrādīs un izdziedās kopīgu stāstu par Latvijas dabu un cilvēkiem.

Pirmā koncerta norises vietā - Strenču - Valkas ceļš, "Bērzi", pie pagrieziena uz Oliņām jau ir noticis pirmais mēģinājums. "Šoreiz lielāka uzmanība tiks pievērsta ķērpjiem un mežam. Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācija un ANO Attīstības programmas birojs Latvijā aicina uz ķērpju un meža pasaules iepazīšanas pasākumiem "Dabas koncertzāle - Graphis scripta"," skaidro Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta sabiedrisko attiecību speciālists Andris Soms.

Ar mūziku, gaismu un vārdu

Pasākuma pirmā daļa sāksies pulksten 19.30 ar ķērpju un meža dzīves iepazīšanu izziņas darbnīcās un ķērpju takā. Otrajā daļā pulksten 21.00 dzejnieks Pēters Brūveris, Dj Eduards Švāns, lihenoloģe Sandra Bērziņa un mežu speciālists Viesturs Lārmanis pavēstīs vēl kādus saistošus faktus par šo dabas brīnumu. Muzikālo stāstu trešajā daļā aptuveni 21.40 vēstīs Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Gints Sola, Kaspars Tobis, Valdis un Rūta Muktupāveli, Anrijs Grīnbergs, Roberts Rasa un Džuliāns. Neizpaliks arī gaismas un attēlu spēles.

Par komfortu jārūpējas pašiem

Der atcerēties dažas lietas labsajūtai un komfortam. Sēdēšanai uz zemes līdzi jāpaņem sega vai kas cits šim nolūkam piemērots. Kādu faktu pierakstīšanai ķērpju takā un risinot atjautības uzdevumus, noderēs rakstāmais. Pēc pasākuma, dodoties atpakaļ pie mašīnas, varētu būt nepieciešams lukturītis.

Kabatā var ielikt kādu ziedi vai aerosolu odu aizbaidīšanai. Enerģijas un mundruma uzturēšanai noderēs līdzpaņemtais ūdens, kafija/tēja, pīrādziņi. Tie, kam uzturēšanās mežā ir ikdiena - mežsargi, mežziņi un citi meža speciālisti - uz pasākumu iesaka doties slēgtos apavos un garās virsdrēbēs. Saistībā ar ugunsnedrošo sezonu, šogad pasākuma vietā nebūs iespējams nakšņot teltīs.

Būs arī mūzikas albums

"Mūziķi pirmo reizi izveidoja improvizētu ierakstu studiju brīvā dabā - mežā, koncerta norises vietā. Ierakstītais audio materiāls tiks izmantots jaunajā Dabas koncertzāles albumā, kuru plānots izdot šā gada rudenī," informē A. Soms.

Šis projekts ir izpelnījies lielu dabas draugu un netradicionālās mūzikas adeptu ievērību. 2007. gadā Dabas koncertzāles galvenais varonis bija it kā necilais, taču ļoti interesantais putns čunčiņš. Šis saiets notika Vijciema pagasta "Ielīcās", un tajā piedalījās daudz interesentu no Valkas.

"Dabas koncertzāle: Graphis scripta" bezmaksas pasākumus atbalsta Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts, ANO Attīstības programma/Pasaules vides fonds, Latvijas Vides aizsardzības fonds, SIA "Rīgas meži", AS "Latvijas valsts meži" un "Platforma Music".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu