Sergejs Jēgers apņēmies lauzt stereotipus (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais, talantīgais dziedātājs Sergejs Jēgers pēc mācībām Bāzeles senās mūzikas augstskolā atkal atgriezies Latvijā, lai piedalītos festivālā "Restart Bach" un prezentētu savu jauno albumu "Ave Musica" ("Esi sveicināta, mūzika!"). Viņaprāt, pienācis laiks lauzt latviešu stereotipus par kontrtenoriem.

Pie publicitātes jāpierod

"Man šķiet, ka latvieši ir samērā konservatīvi — esmu saukts gan par kastrātu, gan vēl visādi. Tāpēc nolēmu, ka šie stereotipi jālauž un jāpierāda, ka kontrtenori ir tādi paši dziedātāji kā visi pārējie," jaunais dziedātājs smej. Viņš atzīst, ka šā iemesla dēļ esot gatavs publicitātei un žurnālistu interesei, pie kuras gan vēl neesot tā īsti pieradis. "Ideja par albumu man radās, kad sapratu — lai sevi prezentētu pasaulē, nepieciešams arī kas taustāmāks. Tāpēc esmu ļoti pateicīgs gan savai producentei Indrai Rubenei, gan mūzikas izdevējai Ivetai Mielavai, gan arī visiem atbalstītājiem, kas šim dārgajam projektam palīdzēja ieraudzīt dienasgaismu. Nezinu, ko bez viņiem būtu darījis," teic Sergejs.

Taujāts, kas dzirdams jaunajā albumā, ar kura prezentāciju trešdien Melngalvju namā tiek atklāts festivāls, Sergejs uzskaita vairākus zināmus un ne tik zināmus skaņdarbus. "Kontrtenori Latvijā nav pārāk pazīstami, taču domāju, ka šo to klausītāji būs dzirdējuši, piemēram, āriju no Mocarta operas "Mitridats", tāpat arī āriju no operas "Rinaldo" un Kačīni skaņdarbu "Ave Maria", ko dažkārt izpilda arī Inese Galante." Pēc dziedātāja domām, albums itin labi varētu patikt romantiskās mūzikas cienītājiem.

Atkal pametīs Latviju

Sergejs stāsta, ka jūnija sākumā atkal ieplānojis atgriezties Bāzelē, lai turpinātu mācības. "Esmu ļoti pateicīgs saviem Latvijas skolotājiem Andrim Veismanim un Kārlim Zariņam, taču man allaž gribējies mācīties pie kāda slavena un joprojām dziedoša kontrtenora, kurš man šajā jomā varētu daudz iemācīt. Tāpēc pieteicos Šveices valdības stipendijai, par kuru, jāteic, uzzināju pilnīgi nejauši." Protams, tā uzreiz Sergeju Šveicē neviens nav sagaidījis — viņam bija jāsūta gan pieteikums, gan ieraksti, lai komisija viņu novērtētu. Taču pārbaudījumu Sergejs izturējis godam, un nu jau divus gadus mācās pie dziedātāja Andreasa Šolsa.

"Pa vidu biju iegriezies arī Londonā, kur, būdams liels mūziklu fans, noskatījos izrādi "Mamma Mia!". Vienkārši lieliski!" Sergejs jūsmo un atzīst, ka vienlaikus kārtojis arī lietas — piemēram, vienojies par uzstāšanos Braitonas festivālā. "Labprāt uzstātos tikai Latvijā, taču te dziedātājam un īpaši jau kontrtenoram ir par šauru." Dziedātājs arī atgādina, ka būs dzirdams 9. aprīļa koncertā, bet augustā viņš piedalīsies garīgās mūzikas festivālā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu