Džilindžers iestudēs "Romeo un Džuljetu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

27. oktobrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm janvārī, kad gaidāmas arī divu jauniestudējumu pirmizrādes – "Romeo un Džuljeta" Lielajā zālē un "Pirmā grēka līcis" Kamerzālē, kā arī uz sezonas noslēguma izrādi "Džons Neilands" 22. jūnijā un tai sekojošo balli, informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

27. janvārī pirmizrādi piedzīvos Viljama Šekspīra traģēdija "Romeo un Džuljeta" Dž.Dž.Džilindžera iestudējumā. Renesanses mīlas poēma „Romeo un Džuljeta” ir viena no Dailes teātra leģendām. Dailes teātrī luga iestudēta četras reizes: 1924., 1943., 1953. gadā (izrāžu režisors – Eduards Smiļģis) un 1994. gadā (režisors – Kārlis Auškāps).

Režisors Dž.Dž.Džilindžers savu skatuves variantu

veidos kā dinamisku, atraktīvu notikumu un raksturu kaleidoskopu.

Katrai paaudzei ir sava "Romeo un Džuljetas" versija – stāsts, kas dzīvos mūžu mūžos... Jaunajā iestudējumā Džuljetas lomā iejutīsies Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ieva Segliņa, Romeo būs Kristaps Rasims un Artūrs Dīcis. Pārējās lomās - Gints Grāvelis (Merkucio), Lauris Dzelzītis (Benvolio), Gints Andžāns (Tibalts), Jānis Paukštello (Monteki), Juris Bartkevičs (Kapuleti), Akvelīna Līvmane (Lēdija Monteki), Indra Briķe (Lēdija Kapuleti), Lilita Ozoliņa (Džuljetas aukle), Artūrs Skrastiņš (Mūks Lorenco), Lauris Subatnieks (Pariss), Juris Frinbergs (Eskals, Veronas valdnieks), Dainis Grūbe (Baltazars), Āris Rozentāls (Aptieķnieks), Ivars Auziņš (Pirmais uzraugs), Dainis Gaidelis (Otrais uzraugs, teicējs), Mārtiņš Počs (Pāžs), kā arī Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Ērika Eglija, Inita Dzelme un Elīna Dzelme (Dāmas no Kapuleti dzimtas).

25. janvārī Kamerzālē paredzēta pirmizrāde gandrīz kāzu reportāžai astoņās epizodēs "Pirmā grēka līcis" – Kārļa Auškāpa dramatizējumam pēc Ērika Hānberga stāstu motīviem. Izrāde pulcēs kopā Dailes teātra vecākās paaudzes aktieru labākos spēkus – režisora Kārļa Auškāpa iestudējumā spēlēs Leons Krivāns, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Juris Strenga, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Venta Vecumniece un Aivars Siliņš.

Kaut arī paplukušajā lauku nostūrī daudz cilvēku vairs nav palicis, no veciem ļaudīm jaunais pāris iznāk labu labais. Taču tāpat vien plika dzeršana nedrīkst būt. Katru glāzīti vajag aizrunāt. Katram jāteic savs sakāmais – par dzīvi un vispār. Un tad nu mīļie ciemiņi saka savus sakāmos...

No 27. oktobra varēs iegādāties arī biļetes uz Dailes teātra sezonas noslēgumu 22. jūnijā - Ādolfa Alunāna oriģināldramatiskās pasakas ar Raimonda Paula mūziku "Džons Neilands" atjaunojuma izrādi un tai sekojošo balli. Pēc izrādes, atgriežoties pie tradīcijas rīkot sezonas noslēguma balli, Dailes teātris gada gaišākajā naktī aicinās ballēties, dziedāt, dejot un priecāties kopā ar Dailes teātra aktieriem un kapelu "Usma".

13. janvārī pēdējo reizi tiks rādīta Lilitas Ozoliņas monoizrāde „Regīna”, bet 3. janvārī pēdējo izrādi piedzīvos Valda Grēviņa komēdija „Gaisa grābekļi”, kas vienlaikus būs arī Dailes teātra ikmēneša piedāvājums, kad visu biļešu cena ir 3 un 4 lati.

27. oktobrī Dailes teātra kasē laikā no plkst. 11 līdz 12 un no plkst. 17 līdz 19 varēs satikt Dailes teātra padomdevēju, kurš atbildēs uz skatītājus interesējošiem jautājumiem, sniegs ieteikumus un piedāvās konsultācijas par teātra repertuāru, aktualitātēm un īpašajiem piedāvājumiem.

Informāciju sagatavoja

Liene Jakovļeva

Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja

67270424, 26322111

liene@dailesteatris.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu