Kur slēpjas «Avārijas brigādes» noslēpums?!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā, 28. februārī, 360TV savus skatītājus aicina aizdomāties par «Avārijas brigādi» – kur slēpjas šīs leļļu filmas fenomens un noslēpums? Studijā Jānis Ozols par to spriedīs ar saviem studijas viesiem, tāpat arī runās par to, cik viegls vai sarežģīts ir šādas filmiņas veidošanas process, kā mūsdienu tehnoloģijas ir palīdzējušās to veidošanā, par šādu stāstu galveno sūtību un vēstījumu, šādu mākslas darbu radīšanas procesu un daudz ko citu.

Šāda saruna gaidāma, jo februārī tika atzīmēta Latvijas leļļu kino 50 gadu jubileja un «Kultūras domnīca» par nedēļas personību kino atzinusi «Avārijas brigādes» tēvu Jāni Cimmermani. Stāstu par Latvijas leļļu kino TVnet lasītājiem iespējams noklausīties jau tagad.

Vēl studijas viesi ar vadītāju Jāni runās par nedēļas personībām mākslā – Ivetu Vaivodi un Arturu Riņķi, kuri kopā radījuši izstādi «Nekurienes vidū». Papildu tam arī paši mākslinieki stāstīs par šo izstādi un tās tapšanas procesu, abu mākslinieku sadarbību un pašu kinētisko mākslas dārzu.

360TV skatītājiem un TVnet lasītājiem iespējams arī uzzināt, kādus kultūras pasākumus iesaka apmeklēt aktieris Artūrs Dīcis. Visa starpā tiek minēta gan filma «Pelnu sanatorija», gan teātra izrāde «Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu».

Vēl šajā 360TV veidotajā «Kultūras domnīcā» iespējams uzzināt vairāk par teātra izrādi «Iespējamā tikšanās» – par to stāsta gan pats režisors Dmitrijs Petrenko un to apspriež arī studijas viesi.

Iegriezies 360TV un skaties «Kultūras domnīcu» katru svērdienu plkst. 21.00!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu