Latvijas otrā dižtorte veltīta Latvijas sportistu sasniegumiem pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par godu Latvijas dzimšanas dienai 18. novembrī Latvijas iedzīvotāji jau otro gadu pēc kārtas varēs baudīt Latvijas dižtorti, kas šogad būs veltīta Latvijas sportistu sasniegumiem pasaulē, informē akcijas rīkotāju pārstāvis Niks Volmārs. Šogad 40 kvadrātmetrus lielo un 1,4 tonnas smago biezpiena un šokolādes torti būs sarūpējuši astoņi konditori. Pēc akcijas rīkotāju aplēsēm, ar torti būs iespējams pacienāt 12 000 cilvēku.

Latvijas otrās dižtortes sastāvā būs 10 000 olu, 291 kilograms biezpiena, 260 kilogrami cukura, 151 kilograms miltu, 81 kilograms ievārījuma, 356 litri putukrējuma, 162 litri vārīta iebiezināta piena, 48 kilogrami šokolādes un 32 kilogrami ogu.

Tortes ēšana notiks pie Rīgas Kongresu nama plkst.18.

Pasākuma viesus svētkos sveiks Lauris Reiniks, grupa «Musiqq» un Roberto Meloni, kā arī ar akustiskās ģitāras priekšnesumu klātesošos priecēs dziedošais aktieris Gints Grāvelis. Tortes svinīgajā sagriešanā un dalīšanā svētku viesiem piedalīsies latviešu vieglatlēte, vairākkārtēja Latvijas čempione, bronzas medaļas ieguvēja septiņcīņā 2015. gada pasaules čempionātā Laura Ikauniece-Admidiņa. Tāpat cienasta dalībniekus valsts svētku gaisotnē iedvesmos arī citu Latvijas izcilāko sportistu - skeletonistu brāļu Dukuru, pludmales volejbolistu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa - video uzrunas.

Dižtorte klātesošos priecēs jau otro gadu. Pērn svētku viesi mielojās ar 1,2 tonnu smago siera-aveņu torti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu