Policisti: «Pienācis laiks boikotēt Kventina Tarantino filmas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņujorkas lielākā policistu arodbiedrība aicinājusi boikotēt amerikāņu režisora Kventina Tarantino filmas, jo viņš piedalījās protestā pret neapbruņotu aizdomās turamo nonāvēšanu. «Nav nekāds pārsteigums, ka režisors, kurš nopelna iztiku ar noziedzību un vardarbību glorificējošām filmām, arī nevar ciest policiju,» sacīja asociācijas «Patrolmen's Benevolent Association» prezidents Patriks Linčs. «Pienācis laiks boikotēt Kventina Tarantino filmas.»

Tarantino jaunākā filma «The Hateful Eight» gada nogalē debitēs ASV kinoteātros. Tarantino uzņēmis vairākas ļoti veiksmīgas filmas, tai skaitā «Reservoir Dogs» («Trakie suņi») un «Pulp Fiction» («Lubene»).

«Policisti, ko Kventins Tarantino dēvē par slepkavām, nedzīvo viņa filmu samaitātajās fantāzijās. Viņi riskē ar savu dzīvību un reizēm ziedo to, lai aizsargātu apkārtni no īstas noziedzības un haosa,» teica Linčs.

52 gadus vecais Tarantino sestdien pievienojās vairākiem simtiem cilvēku, kuri Ņujorkā protestēja pret policijai pārmesto nežēlību un aizturēšanas laikā mirušajiem aizdomās turamajiem, kuri nav bijuši apbruņoti. Protestētāji iestājās pret to, ka policija netaisnīgi izturoties pret melnādainiem un latīņamerikāņu izcelsmes aizdomās turamajiem.

«Šī problēma nekādi netiek risināta, tāpēc mēs esam izgājuši ielās,» Tarantino svētdien teica aģentūrai AFP. «Ja situācija tiktu risināta, slepkavnieciskie policisti sēdētu cietumā vai vismaz viņiem tiktu uzrādīta apsūdzība.»

Britu laikraksta «The Guardian» apkopotie dati liecina, ka šogad ASV policija nogalinājusi 930 cilvēkus. 436 no tiem bija baltādaini, kamēr 226 bija melnādaini un 143 bija latīņamerikāņi.

Savukārt ASV Nacionālais policistu piemiņas fonds aprēķinājis, ka katras 60 stundas darba laikā mirst viens amerikāņu policists.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu