Hermaņa operas iestudējums «Trubadūrs» Zalcburgas festivālā LTV1

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 27.septembrī, pulksten 21.25, LTV1 dāvās ekskluzīvu iespēja noskatīties pasaulslavenā latviešu režisora Alvja Hermaņa augustā Zalcburgas festivālā iestudētās operas «Trubadūrs» televīzijas pirmizrādi. Iestudējumā piedalās tādas izcilas operzvaigznes kā Anna Ņetrebko (Leonora), Plasido Domingo (Grāfs di Luna), Frančesko Meli (Manriko) un Marī Nikolē Lemjē (Azučena).

"Trubadūrs" ir jau trešā opera, ko Alvis Hermanis iestudējis īpaši Zalcburgas festivālam. Iepriekš viņš iestudējis Bernda Aloiza Cimmermana operu "Zaldāti", kā arī Harisona Bērtvisla operu "Gawain".

"Tāpat kā citos operu iestudējumos arī "Trubadūrā" Alvis Hermanis nojauc sižeta piederību kādam konkrētam vēsturiskam laikam un, sapludinot dažādus gadsimtus, paspilgtina vēstījuma universalitāti, ko sniedz mūzika. Iestudējuma muzikālais vadītājs ir Daniēle Gati. Kopā ar solistiem uzstājas Vīnes Valsts operas koris un Vīnes filharmoniskais orķestris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu