Gaišais jeb sudraba vai baltais rums parasti ir caurspīdīgs kā ūdens, jo nereti pēc izturēšanas tas tiek filtrēts. Gaišā ruma garša ir ļoti vāji izteikta, smarža nav spēcīga, tomēr šim ruma veidam piemīt dzērienam raksturīgais specifiskais saldums, tādēļ to bieži izmanto dažādu ruma kokteiļu gatavošanai.
Zelta jeb dzintara rums ir izturēts vidēja blīvuma rums zeltainā vai gaiši brūnā krāsā, kas iegūta pēc izturēšanas ozolkoka mucās vismaz 3 gadus. Zelta rumu pārsvarā dzer tīru, tomēr izmanto arī kokteiļiem un kulinārijā. Kvalitatīvam zelta rumam nekad netiek pievienotas krāsvielas!
Tumšais jeb melnaisrums ir tumšāks par zelta rumu, parasti dzintaraini tumšbrūnā krāsā. Lai iegūtu tumšo rumu, dzēriens tiek izturēts apogļotās mucās, un izturēšanas laiks arī ir daudz ilgāks par citiem rumiem. Šim dzērienam ir izteikti stipra garša un aromāts. Tumšo rumu dzer tīru vai ar ledu.
Aromatizētais (spiced) rums tiek gatavots, pievienojot dažādus augļu aromātus – mango, apelsīnu, citronu, kokosriekstu utt. Šis rums ir piemērots tropisko kokteiļu gatavošanai, bet netiek uzskatīts par īpaši augstvērtīgu.