Mohito bija viens no iecienītākajiem Ernesta Hemingveja kokteiļiem. Parasti viņš to baudīja slavenajā Havanas bārā Bodeguita del Medio. Slavenais rakstnieks izdomāja arī savu variantu, kā uzlabot tradicionālo mohito recepti, padarot kokteili stiprāku, atsakoties no ledus un ūdens.
Drosmīgajiem – Hemingveja iecienītā mohito recepte Havanas bārā Bodeguita del Medio
Glāzē ielej laima sulu, pievieno balto cukuru un piparmētru lapiņas. Visu sastampā, pielej gaišo rumu un šampanieti. Dekorē ar piparmētru zariņu.
Daikiri tāpat kā mohito ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem. Tā sauc arī vienu no slavenākajām Kubas pludmalēm. Daikiri bija viens no ASV prezidenta Džona Kenedija iecienītākajiem kokteiļiem.
50 ml Havana Club 3 Añejo ruma, 30 ml svaigas laima sulas, 20 ml cukura sīrupa.
Visas sastāvdaļas salej šeikerī, pievieno sasmalcinātu ledu un sakrata. Caur sietu ielej kokteiļglāzē. Dekorē ar laima šķēlīti.
Ernests Hemingvejs, dzīvojot Kubā vairāk nekā 20 gadu, bārā La Floridita radīja pats savu daikiri recepti. Kā jau liels dēkainis, viņš uzskatīja, ka galvenā sastāvdaļa jebkurā kokteilī ir īsts Kubas rums, kāds ir Havana Club, turklāt tam jābūt pievienotam pietiekamā daudzumā.
40 ml Havana Club 3 Añejo, 20 ml laima sulas, 20 ml ķiršu liķiera, 1 tējk. cukura sīrupa, sasmalcināts ledus.
Sastāvdaļas pilda šeikerī, stipri sakrata un izkāš caur sietu - kokteiļglāzē. Pāris pilieni greipfrūtu sulas šo daikiri pārvērš par kokteili Hemingway Special.