Lietuvā notiks Kārkles mūzikas festivāls. Viesi: Rudimental, Example u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: karkle.com

No 14. līdz 16. augustam gleznainais Lietuvas jūrmalas ciemats Kārkle, kas atrodas starp Palangu un Klaipēdu, pulcēs vairāk nekā 15 000 skatītāju no Baltijas un kaimiņzemēm, lai trīs dienas baudītu mūziku, mākslu un izklaidi. Nu jau sesto gadu notiks «Karkle Live Music Beach» festivāls, kas šogad piedāvā vairāk nekā 80 dažādu žanru mākslinieku uzstāšanos uz sešām skatuvēm.

Ar pilnu festivāla programmu, nokļūšanas un apmešanās iespējām var iepazīties mājas lapā.

www.karkle.com

Lūk, daži no festivāla galvenajiem viesiem, kas varētu būt īpaši interesanti Latvijas skatītājiem.

«Rudimental»

«Rudimental» ir Austrumlondonas kvartets, kas savulaik paziņoja par mērķi elektroniskajā mūzikā atjaunot dvēseliskumu. «Mēs neesam elektroniskās mūzikas producenti, kas darbojas savā guļamistabā. Un neesam tikai ģitāristi un pianisti, kas neko nezina par bītu radīšanu.» Augot puiši iepazina visdažādāko mūziku no džeza un blūza līdz hiphopam un hausmūzikai, tāpēc viņi uzsver: «Jūs nevarat mūs iekļaut kādā vienā kategorijā. Mūs raksturo muzikalitāte, komponēšana un krietni plašākas izteiksmes robežas.»

Kvartets saņēmis vairākas nozīmīgas balvas, ieskaitot BRIT Award un Mobo Award. Viņu albums «Home» iekļuva britu topa 1. vietā un saņēma platīna statusu Lielbritānijā un Austrālijā.

Example

Example jeb īstajā vārdā Eliots Džons Glīvs (Elliot John Gleave) ir viens no mūsdienu elektroniskās mūzikas spilgtākajām zvaigznēm. Sācis repot jau koledžas gados, jo viņam diez kā nepadevās neviens sporta veids, bet ļoti patikuši Wu-Tang Clan un Snoop Dogg. Pēc kinorežijas studiju beigšanas Londonas Universitātē viņš kādu laiku iesaistās dažādos filmēšanas projektos, bet tad nolemj pievērsties mūzikai.

Plašāku pazīstamību Example iegūst ar otro studijas albumu «Won't Go Quietly», kas sasniedza 4. vietu Lielbritānijas albumu topā. Bet par īstu izrāvienu kļūst viņa trešais albums «Playing In The Shadows», kura divi singli – «Changed The Way You Kiss Me» un «Stay Awake» – sasniedza ne tikai britu topa virsotnes, bet kļuva ļoti populāri arī citur Eiropā un Austrālijā (Platīna statuss). Par singlu «Changed The Way You Kiss Me», Example tika nominēts BRIT Awards balvai.

Kārkles festivālā Example uzstāsies kopā ar savu draugu un ilgstošu sadarbības partneri DJ Wire.

Marlons Rudets

Marlons Rudets (Marlon Roudette) ir pazīstamā R&B un hiphopa dueta Mattafix bijušais dalībnieks. Grupas megapopulārais hits «Big City Life» savulaik atradās ne tikai Lielbritānijas topā, bet arī ieņēma 1.vietu vismaz sešu valstu hitparādēs. Pēc grupas izjukšanas 2010. gadā Marlons pievērsās solokarjerai, un līdz šim tās augstākie punkti ir kompozīcijas «New Age» un «When the Beat Drops Out».

Pats mākslinieks savu daiļradi apraksta kā R&B, regeja un hiphopa sajaukumu un atzīst, ka viņu savulaik ietekmējušas tādas leģendas kā Areta Franklina un Šadē.

GusGus

Ar GusGus gara iepazīstināšana būs lieka, jo pastāvīgais šīs islandiešu grupas cienītāju pulks liecina par viņu īpašo vietu arī mūsu valstī. Tāpēc katra skatītāju un GusGus tikšanās reize parasti pāraug savstarpējā jūsmā.

Nu jau gandrīz 20 gadus Reikjavīkā tapusī formācija turpina pārsteigt inteliģentas alternatīvās elektroniskās mūzikas cienītājus un tādējādi apliecina spēju spītēt visaptverošai komercializācijai un/vai popmūzikas kanonu ievērošanai.

Pirmā starptautiskā atzinība islandiešu kolektīvu sasniedza 90. gadu nogalē, kad radiostacijās un TV kanālos parādījās gana ekscentriskie skaņdarbi Ladyshave un Starlovers. Vēl plašākas publikas uzmanība tika pievērsta 2002. gadā ar ceturto albumu Attention, kura kompozīcijas Moss un īpaši David kļuva pat par deju hitiem. Vairāki grupas singli bijuši Lielbritānijas topos (piemēram, David, Need In Me, Call of the Wild u.c.). No grupas jaunākā albuma «Mexico» īpaši akcentējama kompozīcija Obnoxiously Sexual, kas atkal pievērsusi viņiem plašāka klausītāju loka uzmanību.

Kārkles festivāls aicina trīs dienas baudīt dažādu populāru mākslinieku uzstāšanos, krāsainu mākslas un izklaides programmu, daudzveidīgus ēdienus un dzērienus un – pats galvenais – unikālo kopā būšanas atmosfēru.

Biļešu iepriekšpārdošana www.bilesuserviss.lv un visās «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu