«Ad Lucem» piedāvā: «Sarband» un Uldis Bērziņš (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 30. jūlijā Introvertās mākslas festivāls «Ad Lucem» plkst. 20 aicina uz programmu «Austrumu horizonts» Latvijas Nacionālās bibliotēkas Imanta Ziedoņa zālē, piedzīvojot Austrumu un Rietumu kultūru sastapšanos unikālā un pasaulē augstu novērtētā starpkultūru mūzikas ansambļa «Sarband» sniegumā. Notikumu papildinās dzejnieka Ulda Bērziņa lasījumi no Korāna latviešu valodā, sūfiju dzejas un paša radīti dzejoļi.

Starpkultūru mūzikas ansamblis «Sarband», kas 2013. gada festivālā «Ad Lucem» ar lieliem panākumiem uzstājās ar programmu «Vox Feminae», šī gada festivālā klausītājus aicina uz koncertu «Austrumu horizonts» (Lord of the Horizons). Kā stāsta ansambļa mākslinieciskais vadītājs Vladimirs Ivanovs, programmas iedvesmas avots un muzikālais pamats ir Ulī Afkī, 17.gs. tulks, skolotājs un komponists, kura īpašā dzīve Austrumu un Rietumu kultūru krustcelēs ir visu laiku lielākās vērtības - cilvēcības apliecinājums. Iedvesmojoties no šīs ievērojamās personības, ansamblis «Sarband» Latvijas klausītājus vedīs Ulī Afkī iedibinātajā ceļā - Austrumu un Rietumu kultūru saskares punktu piedzīvošanā. Koncertā skanēs 16. un 17. gadsimta orientālā mūzika Ulī Afkī instrumentācijās, kristīgie un jūdaisma garīgie dziedājumi - psalmi un islāma garīgie dziedājumi, kurus papildinās dzejnieka un tulkotāja Ulda Bērziņa lasījumi no Korāna latviešu valodā, sūfiju dzejas un paša rakstīti dzejoļi par metafizisku tematiku, tā iezīmējot vēsturiskās paralēles ar izstādi «1514.Grāmata.2014».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu