Ceturtā diena: taures sauc, labākie folklorā un deju lielkoncerta mēģinājums!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš

9.jūlijā pl. 19:00 starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» notiks pūtēju orķestru koncerts «Taures sauc», bet Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā izskanēs folkloras konkursu uzvarētāju koncerts «Gudru ņēmu padomiņu». Tikmēr dejotāji piedanco «Daugavas stadionu» ģenerālmēģinājumā.

Notiks pūtēju orķestru koncerts «Taures sauc»

Vieta: Starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala»

Laiks: 19:00 (15:00 ģenerālmēģinājums)

Koncertā piedalīsies 41 Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestris ar 1600 dalībniekiem. Intermēdijas izpildīs Latvijas Republikas Zemessardzes jauniešu pūtēju orķestris. Kā viesi uzstāsies vīru kopa «Vilki». Programmā - latviešu oriģinālmūzika, tautasdziesmu apdares, klasikas un populārās mūzikas skaņdarbu aranžijas. Koncertu papildinās labāko Latvijas orķestru defile priekšnesumi.

Folkloras konkursu uzvarētāju koncerts «Gudru ņēmu padomiņu»

Vieta: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija

Laiks: 19:00

Tautas deju kolektīvu lielkoncerta «Līdz varavīksnei tikt» ģenerālmēģinājums

Vieta: Daugavas stadions

Laiks: 19:00

Lielkoncertā piedalās Latvijas izglītības un kultūras iestāžu deju kolektīvi. Programma veidota pa vecumposmu grupām – no pirmsskolas dejotājiem līdz vidusskolēniem. Tie UZBURS-NOBURS-PIEBURS-SABURS bērnības sapņus un domas, ko četros koncertos Daugavas stadionā izdejos 15,5 tūkstoši mazu un lielu bērnu no visiem Latvijas novadiem.

Visas dienas garumā ielu koncerti notiks šādās vietās:

  • Bērnu klīniskās universitātes slimnīca
  • Juglas bērnu slimnīca
  • «Lido atpūtas centrs» Krasta ielā plkst. 12.00 - 17.00
  • Spīķeru kvartāls plkst. 11.00 - 16.00

Burtiski burvīgs burziņš Vērmanes dārzā

Laiks: 10:00 - 21:00

Vieta: Vērmanes dārzs

Būvējot Likteņdārzu kā dāvanu Latvijai 100. dzimšanas dienā, tā īstenotāji kopā ar XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotājiem šogad, dodoties uz Likteņdārzu, kopā ar savu pelēko akmeni amfiteātrim aicina atvest arī saujiņu zemes no savām dzimtajām mājām, novada, lai uzbūvētu Lielo kalnu. Tas paredzēts ap 12 metru augsts, un no tā virsotnes pavērsies skats uz dārzu un Daugavu. Pavisam kopā kalnam nepieciešams ap 200 tūkstošu kubikmetru zemes. Lai iemūžinātu savu vārdu Likteņdārza draugu alejā, ko veidojam kopš 2012.gada, aicinām mūsu stendā Vērmanes dārzā pasūtīt bruģakmeni ar savu vārdu un uzvārdu. Likteņdārza draugu alejā jau iebruģēti vairāk nekā 11 000 bruģakmeņu. Dārza idejai ar savu bruģakmeni atbalstu pauduši gan Latvijas sportisti, tai skaitā «Dinamo Rīga» komanda, Jānis Lūsis, Voldemārs Lūsis, Kristians Lūsis, Aigars Apinis, Aldis Šūpulnieks, Daiga Dadzīte, Raimonds Bergmanis, Dainis Dukurs, Martins Dukurs un Tomass Dukurs, gan Likteņdārza ziedojumu akciju «Top Latvijas Likteņdārzs!» dalībnieki - LTV žurnālists Jānis Geste, mūziķi Aija Andrejeva, Kārlis Kazāks un Jānis Holšteins Upmanis, diriģents Ints Teterovskis, aktieri Sigita Jevgļevska, Uldis Dumpis un Varis Vētra, gan politiķis Artis Pabriks, gan Ilze Jurkāne, Aina Poiša,Jolanta Gulbe Paškeviča, Deniss Paškevičs, Elita Patmalniece, Žaklīna Cinovska un daudzi, daudzi citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu