«Survival K(n)it 7» galvenā norises vieta šogad - kādreizējā LNB ēka Barona ielā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 4. līdz 20. septembrim Rīgā jau septīto reizi norisināsies laikmetīgās mākslas festivāls «Survival K(n)it 7», par tā norises galveno vietu šoreiz izraudzīta kādreizējā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) galvenā ēka Krišjāņa Barona ielā 14, pavēstīja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Santa Mičule.

Šogad "Survial K(n)it 7" tēma caur vārdu spēli ir ievīta festivāla nosaukumā un akcentē ikdienišķu darbību un "mazo lietu' potenciālu ietekmēt sabiedrībā nozīmīgus procesus. Adīšana kā ikdienišķa nodarbe festivāla tēmas kontekstā simbolizē radošas iniciatīvas, dažādu sabiedrības grupu, privāto un publisko telpu saaudumu, akcentējot socializēšanos un līdzdarbošanos.

Festivālā piedalīsies aptuveni 40 mākslinieku un mākslinieku grupu no Latvijas un ārvalstīm. Festivālu organizē un producē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs.

Kādreizējā LNB ēkā notiks laikmetīgās mākslas izstāde, performances, koncerti, lekciju un sarunu programma. Neoklasicisma nams Krišjāņa Barona ielā 14 celts 1910. gadā, no 1956. līdz 2014. gadam tajā atradās LNB, taču pašlaik ēka netiek aktīvi izmantota. Vairāki festivāla pasākumi notiks arī pilsētvidē, sešpadsmit dienu laikā apmeklētājiem piedāvājot daudzveidīgu kultūras programmu, kas no dažādu radošo jomu un sociālo prakšu skatpunktiem ļaus saskatīt cēloņsakarības starp it kā nesvarīgām ikdienas nodarbēm un globālām izmaiņām.

«Survival Kit» ir starptautiski atzītākais laikmetīgās mākslas festivāls Latvijā, kas radās pirms septiņiem gadiem kā reakcija uz ekonomiskās krīzes radītajām pārmaiņām Latvijā un joprojām rosina sabiedrību reaģēt uz pārmaiņām mūsdienu pasaulē un pārdomāt dažādas izdzīvošanas stratēģijas. Festivālu katru gadu organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, «Survival K(n)it 7» kuratores ir Solvita Krese un Inga Lāce.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu