Deivids Geta ar vienīgo šovu Baltijā uzstāsies Tallinā (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar savu vienīgo šovu Baltijā 13.jūnijā Tallinas Dziesmusvētku estrādē uzstāsies franču dīdžejs, mākslinieks, komponists un producents Deivids Geta (David Guetta), informē «L Tips Agency» reklāmas un mārketinga projektu vadītāja Maija Tomkalne.

Mūziķa karjeras laikā pārdoti vairāk nekā 6 miljoni viņa albumu un 15 miljoni singlu kopiju. 2011. gadā Geta iekļuvis 2. vietā pasaules labāko dīdžeju "Top 100 DJs" novērtējumā. Pēc Tomkalnes teiktā, kopumā pēdējos sešus gadus mūziķis atradies vismaz 5. vietā vadošo dīdžeju topā.

Vienlaikus Geta kļuvis par vienu no pieprasītākajiem mūsdienu producentiem, kurš strādājis kopā ar daudziem populāriem mūziķiem.

Dīdžeja karjeru sākot vēl astoņdesmitajos gados, 1994. gadā Geta spēra pirmos soļus pats savu kompozīciju sacerēšanā. Kopā ar amerikāņu vokālistu Robertu Ouensu tapusī "Up & Away" kļuva par klubu hitu, tomēr līdz slavai mūziķim pagāja vairāki gadi.

2001. gadā Geta iepazinās ar amerikāņu gospeļu solistu Krisu Vilisu, kurš piekrita iedziedāt vokāla partiju kompozīcijā "Just a Little More Love" un citās. Drīz vien Geta saņēma Deivida Bovija atļauju izdot remiksu viņa slavenajam hitam "Heroes", kura nosaukums Getas variantā bija "Just for One Day". Tas mūziķim pavēra durvis uz plašāku atpazīstamību.

Debijas albums "Just a Little More Love" ar singliem "Love Don't Let Me Go", "People Come", "People Go" un "Give Me Something" iznāca 2002.gadā. Tam 2004.gadā sekoja "Guetta Blaster", kura hits bija "The World is Mine". 2007.gadā iznāca "Pop Life ar hitu "Love Is Gone". Plašāku atpazīstamību mūziķim atnesa 2009.gada albums "One Love", no kura visi trīs singli - "When Love Takes Over", "Gettin' Over You" un "Sexy Bitch" - sasniedza Lielbritānijas singlu topa pirmo vietu, bet pats albums ieguva dubulta platīna statusu. Nākamais albums 2011.gadā "Nothing but the Beat" turpināja iepriekšējos panākumus ar virkni hitu - "Where the Girls At", "Little Bad Girl", "Without You", "Titanium" un "Turn Me On".

Getas jaunākais veikums ir singls "Shot Me Down" - Nensijas Sinatras dziesma -, kurā vokāla partiju iedziedājusi Skailāra Greja. Tas iznāca šā gada 20.janvārī. Pagājušajā mēnesī Geta izdevis sava kolēģa "Avicii" kompozīcijas "Addicted to You" remiksu.

Geta sadarbojies ar mūziķiem, sākot ar Rianu, "Lady Gaga", Madonnu, Fērgiju, Keitiju Periju, Britniju Spīrsu, Nikiju Mināžu un Pinku līdz Deividam Bovijam, "Snoop Dog", "Jay-Z", "will.i.am", "50 Cent", "Pitbull", "Akon", "Afrojack", "Avicii", Armandam van Heldenam, Krisam Mārtinam un daudziem citiem.

2010. gadā Geta saņēma piecas "Grammy" nominācijas - divas par savu albumu "One Love" un trīs par darbu pie viena no izcilākajiem "The Black Eyed Peas" hitiem "I Gotta Feeling".

Lai atvieglotu nokļūšanu Tallinas Dziesmusvētku estrādē un atpakaļ, no Rīgas centra faniem būs pieejams autobuss.

Biļešu iepriekšpārdošana uz Getas koncertu sāksies pirmdien, 10.martā.

www.facebook.com/L-Tips-Agency

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu