Gaidāma neparasta komēdija «Ļausimies seksam!» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Daugavpils teātrī mēneša beigās - 29.maijā - pirmizrādi piedzīvos režisora Ivara Lūša iestudējums krievu valodā «Ļausimies seksam!». Pēdējais šīs sezonas jauniestudējums Daugavpils teātrī ir absurda luga, kura nav vērtējama viennozīmīgi, bet tai pašā laikā tā ir mūsdienīga un visiem uztverama.

Izrādes nosaukums «Ļausimies seksam!» noteikti izraisa dažādas emocijas, bet tas izvēlēts apzināti, kā nekā pavasaris ir plaukumā un tuvojas vasara, smejot saka režisors: «No nosaukuma nevajag baidīties, pat viskonservatīvākos skatītājus aicinām apmeklēt izrādi, jo tā nekādā gadījumā nebūs jēla, tā arī nav komēdija klasiskajā izpratnē.» Caur izrādi skatītājs tiek aicināts uz dialogu, apzinoties savus stereotipus, savas vājības un tieksmes. Tas būs stāsts par katru no mums, piecu personāžu izpildījumā.

Režisors Ivars Lūsis iepriekšējā sezonā Daugavpils teātrī ir jau iestudējis divas komēdijas gan krievu, gan latviešu valodā. Lai gan gaidāmais jauniestudējums arī būs komēdija, tomēr tas skars daudz dziļākas tēmas. Kā uzsver režisors, šī ir līdz šim sarežģītākā luga, ko viņš ir uzvedis. Tiek akcentēts arī Daugavpils teātra trupas aktieru spēcīgais sastāvs, kura profesionalitāte ir ļāvusi realizēt ieceri - līdz pat izrādes beigām tās galvenā intriga tiek noturēta noslēpumā.

Režija - Ivars Lūsis, kostīmi - Jūlija Ļaha, scenogrāfija - Egils Viļumovs, foto - Džeina Saulīte, gaismas - Sergejs Vasiļjevs.

Lomās: Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs, Karīna Sidina, Žanna Lubgāne, Irina Kešiševa.

Izrādes pamatā ir krievu dramaturga Valentīna Krasnogorova luga,

kurā varoņi it kā runā un domā tikai par seksu.

Bet patiesībā stāsts ir daudz sarežģītāks, traģiskāks un smieklīgāks, nekā sākotnēji varētu šķist. Aiz visnotaļ uzjautrinošā izrādes nosaukuma un tikpat jautrajām iestudējuma varoņu izdarībām slēpjas dziļas un personiskas pārdomas, nepiepildītas cerības un ilgas.

Iestudējums skatītājiem no jauna liks novērtēt mūsu stereotipiskos priekšstatus un vispārpieņemto uzvedības normu relativitāti.

Tā nav komēdija, kaut arī ļoti smieklīga. Tā nav drāma, kaut arī stāsta par bezcerību. Tā ir mūsu dzīve - sarežģīta un vienkārša vienlaikus, izspēlēta vieglā un gaisīgā manierē.

Pirmizrāde 29.maijā un 30.maijā 18.30.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu