Fotoreportāža: «Muzeju nakts» pulcē tūkstošiem interesentu! (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Naktī uz svētdienu jau desmito reizi visā Latvijā ar daudzveidīgām aktivitātēm norisinājās akcija «Muzeju nakts», kuras devīze šogad bija «Sarkanā krāsa - dzintars». Ielās devās arī TVNET komanda, lai ziņotu par interesantākajām Muzeju nakts aktivitātēm. Par spīti garajām rindām, cilvēki šo pasākumu uztver pozitīvi un rod tajā prieku.

21:57 Cilvēki uz muzejiem devās līdz pat 02:00 naktī!

21:21 Tikmēr Rīgas domē var aplūkot Rātsnama telpas, tostarp arī pilsētas mēra kabinetu, kurā viesus laipni uzņems ne tikai zinoši pašvaldības pārstāvji, bet arī Rīgas domes kaķi Muris un Kuzja.

21:14 Alus darītavā «Aldaris» šovakar koncertē grupas «Carnival Youth» un «The Sound Poets». Teritorijā arī izvietotas teltis, kurās katrā ir sava aktivitāte. Tāpat var uzzināt cvisu arī par alus izcelsmi un vēsturi. Tie, kam šovakar vairāk gribas izklaide, nekā uzzināt ko jaunu muzeja ēkā, dodas šurp un bauda silto laiku, klausoties mūziku. Pašlaik teritorijā ir ap tūkstotis cilvēku.

Foto: TVNET lasītājs

20:48 Sabiedrība par garajām «Muzeja nakts» rindām sociālos tīklos izsakās ar ironiju.

20:46 Video no Farmācijas muzeja.

20:41 Ja patīk ieroči, vēsture un zolīte - jādodas uz Latvijas Kara muzeju!

Foto: twitter.com

20:38 Garās «Muzeju nakts 2014» rindas.

20:28 Muzeju nakts aktīvi norisinās arī ārpus galvaspilsētas. Spriežot pēc TVNET lasītāju iesūtītajām fotogrāfijām, muzeju nakts aktīvi norisinās arī ārpus galvaspilsētas. (Sūti: lasitaji@tvnet.lv)

Foto: TVNET lasītājs

20:19 Kā cilvēki ziņo twitter pie Foto muzeja durvīm «Muzeja nakts» apmeklētāji atrod piespraustu

lapiņu ar informāciju, ka muzejs šovakar ir slēgts.

20:05 Video: kas «Muzeju naktī» notiek LNMM izstāžu zālē «Arsenāls»?

20:01 Nacionālā bibliotēka savus viesu vēl pēdējo reizi gaida Jēkaba ielā.

20:00 Tikmēr Ministru kabinetā Ministru prezidente Laimdota Straujuma tiekas personiski ar «Muzeju nakts» viesiem. Arī pie Ministru kabineta ēkas, bija izveidojusies gara rinda ar ļaudīm, kuri vēlējās apskatīt Latvijas Ministru prezidentu savulaik saņemtās interesantākās diplomātiskās dāvanas, kas valdības ēkā izstādītas par godu Muzeju naktij.

19:55 TVNET aptaujātie cilvēki rindas priekšgalā

pie «Laimas muzeja» stāv jau divas stundas!

Bet tūdaļ šie cilvēki tiks iekšā.

19:42 Dažiem cilvēkiem zūd pacietības mērs un viņi dodas citur. Vairāki apmeklētāji, kuri tikko ieradušies un ieraudzījuši garo rindu pie šokolādes muzeja, atmet ar roku un dodas projām. Lai gaidīšana nebūtu tik rūgta, muzeja darbinieki, rindā stāvošajiem bērniem, izdala lapiņas ar spēlēm un krustvārdu mīklu.

19:39 Jaunieši, kuri rindā jau stāv divdesmit minūtes, atzīst, ka šī gaidīšana mazliet nogurdina un tā vēlme aplūkot muzeju arī nedaudz sāk sarukt. Turpretī māmiņu ar bērnu, kura nostājās rindas galā, nemaz neuztrauca tās garums. «Būs interesanti, tāpēc vērts pagaidīt,» domā māmiņa.

19:27 Īpaši gara rinda izveidojusies pa «Laimas» šokolādes muzeja, kas arī ir jauns tūrisma apskates objekts.

Rindā stāv apmēram tūkstotis «Muzeju nakts» apmeklētāji.

Cilvēku skaits pieaug - cilvēki turpina nākt un stāties rindai galā.

19:23 Rindas pie «Muzeja nakts» objektiem kļūst aizvien garākas! Kaut gan Medicīnas muzejs Rīgā atvērts ir jau sen, cilvēki ar interesi dodas aplūkot tur esošo ekspozīciju un baudīt aktivitātes.

19:19 Starp «Muzeju nakts» apmeklētājiem manāmi arī vairāki vecāka gadagājuma ļaudis. Viņi šeit ieradušies, jo šo objektu šonakt var apskatīt bez maksas.

19:09 TVNET novēroja, ka šogad «Muzeju naktīs» piedalās arī daudzi pirmsskolas vecuma bērni. Vecāki atzīst, ka pasākums ir ļoti interesants arī viņiem, tāpēc viņi cenšas objektus apmeklēt pēc iespējas laicīgāk.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

19:05 Pie «Stūra mājas» izveidojusies apmēram ap 200 cilvēku gara cilvēku rinda. Daudzi «Muzeju nakts» apmeklētāji atzīst, ka

«Stūra māja» bijis viens no kārotākajiem apskates objektiem.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kāds divu bērnu tēvs TVNET pastāstīja, ka šo objektu izvēlējies, lai bērniem interesantā veidā atklātu Latvijas vēsturi. Rindā stāvoši jaunieši atzina, ka grūti bijis izšķirties starp šo objektu un «Laimas» šokolādes muzeju.

19:03 Lūk, arī TVNET pirmās bildes no «Muzeju nakts»!

19:02 Arī šogad īpaši daudz interesentu pulcējas pie Ministra kabineta un Saeimas. Atceries, ja dodies turp, paķer līdzi personas apliecinošus dokumentus!

19:00. Muzeju nakts ir sākusies!

MUZEJU NAKTS PROGRAMMA

18:11 Pie vairākiem «Muzeja nakts» objektiem jau sāk veidoties interesentu rindas. Pirmie apmeklētāji sāk doties uz apskates objektiem.

Muzeju nakts ir starptautisks pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Muzeju nakts iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu