Muzeju naktī Marka Rotko mākslas centrā - «Piedzimšana»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Eiropas muzeju naktī, 16. maijā, no plkst.20 līdz pusnaktij Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā norisināsies pasākumu cikls «Piedzimšana», kurā būs iespēja ieraudzīt, sajust, izlasīt, saklausīt to, kas sākas pēc piedzimšanas, informē centrā. Muzeju naktī centra apmeklētājiem tiks piedāvāts speciāls maršruts, kas sāksies 2. stāvā, konferenču sektorā, un noslēgsies kafejnīcā «Arsenāls», ļaujot īpašā veidā baudīt mākslas centra izstādes un sagatavotās aktivitātes.

Apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties Latvijas fotogrāfijas piedzimšanā, apskatot izstādi «Vižikovskis un citi - poļu fotogrāfu ieguldījums fotogrāfijas attīstībā Latvijā», kā arī iepazīties ar Daugavpilī dzimušā mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes izstādi «Melnā saule - Sigurds Vīdzirkste - Ņujorkas avangardists».

Centra vestibilā tiks piedāvāta iespēja lasīt Raiņa pirmā dzejoļu krājuma darbus. Piedzimšanu varēs izbaudīt arī Latgales reģiona mākslas dienu izstādē «Klaunāde», kur katrs mākslinieks no jauna piedzimis savā darbā, atklājot sevī klauna dabu. Šī izstāde veidota kā veltījums izcilā Daugavpilī dzimušā klauna Koko (Nikolaja Poļakova) 115. dzimšanas dienai.

16. maijā būs skatāma arī tikko atklātā vācu mākslinieces Helgas Kroicriteres izstāde «Atskats uz piecām dekādēm tēlniecībā un glezniecībā».

Stāsts turpināsies, pa apareli nokāpjot centra pagalmā, kur apmeklētājus sagaidīs vairākas speciāli muzeju naktij sagatavotas aktivitātes. Muzeju naktī apmeklētāju uzmanībai pirmo reizi apskatei tiks piedāvāts vēl viens Rotko oriģināldarbs - agrīnā skice «Puisēns ar lautu».

Piedzimšana turpināsies, aplūkojot poļu mākslinieku Karola Karvovska, Romana Boravska un Pšemislava Karvovska izstādi «Haoss-kosmoss-labirints», Valdas Mežbārdes izstādi «Krasts» un Eleonoras Pastares izstādi «Vakara meditācijas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu