Noskaidroti «Riga Jazz Stage 2014» superfinālisti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Noskaidroti «Riga Jazz Stage 2014» superfinālisti, kuri šovakar plkst.19 koncertā sacentīsies par uzvaru konkursā, informē festivāla «Rīgas ritmi» reklāmas projektu vadītāja Lelde Zaķe. Viņa pastāstīja, ka žūrija gandrīz stundu ilgās, spraigās diskusijās lēma, ka par «Grand Prix» titulu, kā arī citām īpašajām balvām konkursā turpinās cīnīties četri saksofonisti un astoņi vokālisti.

Kategorijā «Vokāls» sacentīsies Alina Rostoskaja no Krievijas, Aise Kansu Tanrikulu no Turcijas, Isabella Lundgrēna no Zviedrijas, Lorēna Betlija no ASV, Malene Kergorda Lunda no Dānijas, Tamirs Grinbergs no Izraēlas, kā arī Vītaute Pupšīte no Lietuvas. Kā vienīgā dziedātāja no Latvijas superfinālā startēs Kristīne Prauliņa.

Kategorijā «Saksofons» par uzvaru cīnīsies Batuans Saliels no Turcijas, Makss Zengers no Somijas, kā arī abi saksofonisti no Latvijas - Dāvis Jurka un Toms Rudzinskis.

Konkursa uzvarētāju apbalvos rīt, 5.aprīlī, plkst.19 «Riga Jazz Stage 2014» apbalvošanas ceremonijā, kurai sekos mūziķes Čainas Mosesas koncerts.

Jau ziņots, ka Starptautiskajā džeza mākslinieku konkursā «Riga Jazz Stage», kas notiek no 3.aprīļa līdz 5.aprīlim, šogad dzirdami augstas klases jaunie džeza vokālisti no vairākām pasaules valstīm.

Konkursa mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns iepriekš stāstīja, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, konkursa dalībnieku sniegums nekad nav bijis tik augstā līmenī.

Komponists un «Riga Jazz Stage» žūrijas loceklis Raimonds Pauls norādīja, ka klausīties jaunos māksliniekus vienmēr ir interesanti, kas šoreiz būs arī viņa darbs. Žūrijā būs arī Briežkalns un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Artis Sīmanis, kā arī mūzikas eksperti, festivālu direktori un žurnālisti no citām Eiropas valstīm. Konkursa finālistus vērtēs arī amerikāņu dziedātāja Mosesa.

Kopumā konkursam bija pieteikušies 43 jaunie džeza izpildītāji, no kuriem finālā iekļuva 28.

Konkursa mērķis ir starptautiska jauno talantu prezentēšana, līdzās tam dodot iespēju jaunajiem džeza māksliniekiem veidot kontaktus ar mūziķiem un mūzikas profesionāļiem no citām valstīm. 2014.gadā konkurss ir iekļauts nodibinājuma «Rīga 2014» tematiskās līnijas «Dzintara āderes» programmā kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu