Pieci visu laiku labākie 1. aprīļa joki (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Klāt 1. aprīlis, kad, kā ierasts, cits citu izjoko draugi, ģimenes locekļi vai kolēģi. Šoreiz mums joki jāplēš attālināti, taču, lai cik traģiska situācija būtu visā pasaulē, jāatceras, ka labs humors var paildzināt dzīvi. Jāatgādina, ka vēl pirms neilga laika šāda joku dzīšana 1. aprīlī nebija nemaz tik izplatīta, tāpēc iedzīvotāji dažādās pasaules valstīs atsevišķus jokus uztvēra pilnā nopietnībā. Piedāvājam ielūkoties piecos visu laiku labāk izspēlētajos 1. aprīļa jokos.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Makaronu rekordraža Šveicē

Par vienu no lielākajiem 20. gadsimta jokiem kļuvis britu telekompānijas BBC 1957. gada 1. aprīlī demonstrētais sižets par neredzētu makaronu ražu Šveicē. Pēc sižeta tūkstošiem cilvēku zvanīja BBC, lūdzot pastāstīt, kā īsti pareizi audzēt makaronus. Uz visiem lūgumiem telekompānija ar smīnu bārdā atbildēja: "Ielieciet makaronu burkā ar tomātu mērci un ceriet uz to labāko."
 

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Televizoru Zviedrijā iesaiņo sieviešu zeķubiksēs

1962. gada 1. aprīlī Zviedrijas vienīgajā melnbaltajā televīzijas programmā tehniskais eksperts Kels Stensons paziņoja, ka ir radīta jauna tehnoloģija, kā melnbalto attēlu padarīt krāsainu. Viss, kas ir jāizdara, - televizora aprātam pāri jāpārvelk sieviešu zeķubikses. Tas nekas, ka pirmā krāsu televīzijas pārraide Zviedrijā parādījās tikai astoņus gadus vēlāk.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Londonas Bigbena demontēšana

1980. gada 1. aprīlī BBC radio paziņoja, ka tiks demontēts leģendārais Londonas simbols – pulksteņa tornis "Big Ben" (Bigbens). Daudzi noticēja.

 
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Zemes gravitācija

1976. gadā kāds britu astronoms BBC Radio 2 paziņoja, ka Plutons aizies aiz Jupitera, radot tik ļoti spēcīgu gravitācijas lauku, ka uz īsu brīdi samazināsies pašas Zemes gravitācija. Viņš teica: ja laikā palēksies, varēs izjust, kā tas ir - lidot. Pēc noteiktā laika BBC sāka pienākt simtiem zvanu, kas stāstīja, ka tiešām izjutuši bezsvara stāvokli.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

Kreiļu burgers

1998. gadā ātrās ēdināšanas uzņēmums Burger King laikrakstā USA Today ievietoja reklāmu, kurā iepazīstina ar jauno «kreiļu burgeru», kas īpaši radīts daudzajiem miljoniem Amerikā dzīvojošo kreiļu. Visas burgera sastāvdaļas ir tās pašas, tikai pagrieztas par 180 grādiem. Nākamajā dienā daudzi tiešām pasūtīja šādus kreiļu burgerus.

 
Foto: publicitātes

Fejas mūmija

2007. gadā publicēta bilde ar 20 cm garu dīvainu mumificētu radījumu, kas atgādināja feju. Kāds vīrs ar suni esot pastaigājies un atradis šo radījumu. Drīz vien ziņas par šo atklājumu izplatījās internetā. Līdz 1. aprīļa vakaram lapas izveidotājs Dens Beins (Dan Baines) bija saņēmis tūkstošiem epastu. Beigās viņš atzinās, ka tas viss ir bijis tikai joks.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu