5 fakti par viskiju, kurus tu līdz šim nezināji

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lūk, daži fakti, kas tev palīdzēs justies kā viskija ekspertam starp saviem draugiem un paziņām!

 
Foto: publicitātes

Viskiju mēdza dedzināt

Laikos, kad tehnoloģijas nebija spērušas tik lielus soļus savā attīstībā, nācās būt praktiskam, lai noteiktu alkohola daudzumu viskijā. Tāpēc brūžu meistari mēdza viskiju dedzināt. Vadoties pēc liesmas krāsas un spilgtuma, viņi izsprieda, cik alkohola viskijs satur. Viskiju, kurš saturēja pārāk daudz alkohola, iztirgoja brūžu darbiniekiem.

 
Foto: publicitātes

Viskijs ir alus?

Viskiju ražo no ūdens un kviešiem, no kā sastāv arī alus (tikai viskija pagatavošanai netiek izmantoti apiņi). Viskija pagatavošanas bāze ir tāda pati kā alum, tikai atšķirībā no alus tas tiek noturēts mucās vismaz 3 gadus, kas tam sniedz unikālu un maigu garšu.

 
Foto: publicitātes

Viskijs ir zāles?

Kad 20. gadsimta pirmajā pusē ASV valdīja «sausais likums», šajā likumā atklājās neliels robs. Tai laikā viskiju kategorizēja kā ārstniecības līdzekli, jo ārsti ar recepti to drīkstēja izrakstīt saviem pacientiem, lai cīnītos ar dažādām psiholoģiskām kaitēm. Atlika vien aiziet pie ārsta, tad doties uz vietējo aptieku un iegādāties viskiju nelielos kvantumos, lai to izbaudītu darba dienas beigās.

 
Foto: publicitātes

Pasaules viskija diena

2012. gadā šis iemīļotais dzēriens izpelnījās savu īpašo dienu – Pasaules viskija dienu, kuru atzīmēja vairāk nekā 200 globālos notikumos. Šogad oficiālā viskija diena ir 16. maijs, tāpēc atzīmē savā kalendārā nelielas svinības!

 
Foto: publicitātes

Tabasko mērce ir radīta no viskija

Bez viskija nebūtu tabasko mērces. Tabasko mērce tiek noturēta mucās, kurās pirms tam ir turēts viskijs. Varbūt pamēģināt savu viskiju padarīt «asāku», piešaujot tam klāt nedaudz mērces?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu