Miks Dukurs sāk producēt mūziku un pievēršas nūģa dzīvesveidam (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājs Miks Dukurs ir mainījis imidžu, izveidojis jaunu logo un nu arī zem vārda – Miks Dukurs neslēpjas viena persona, bet veselas trīs. Mūziķis ir izveidojis grupu, kurā bungas spēlē Reinis Reķis, bet ģitāru Mika tēvs Edijs Dukurs.

Aiz vārdu salikuma Miks Dukurs nu slēpjas trīs cilvēki – Miks Dukurs, Edijs Dukurs un Reinis Reķis. Pats Miks ir atsācis spēlēt arī elektrisko ģitāru.

«Mēs trīs esam tie cilvēki, kuri strādās, lai vārds izskanētu tieši tā, kā mēs paši vēlamies. Esmu sapratis: jo mazāk cilvēku, jo vieglāk strādāt, trīs cilvēki jau ir daudz, tas ir maksimums, lai izveidotu labu produktu,» skaidro Miks.

Konkursā «Muzikālā banka» jaunais sastāvs pirmo reizi kāpa uz lielās skatuves, kā arī prezentēja savu jauno logo, kurš veido trīsstūri. Trīsstūris tāpēc, ka grupā ir trīs dalībnieki.

«Muzikālais skanējums arī varētu mainīties uz smagākas mūzikas pusi, jo esam pieaicinājuši producentu, kurš darbojas smagās mūzikas lauciņā. Pats esmu sācis darboties kā producents, agrāk citiem uzticēju to darīt, bet nu izlēmu ķerties pie lietas. Man ir dators, līdz ar to visas iespējas, jāiet tomēr līdzi laikam, tas nav viegli, aizņem daudzas stundas, bet viss lēnām notiek,» priecājas Miks.

Pašam producējot mūziku, Mikam vairs nav laika izklaidēm; kā mūziķis komentē, viņa dzīvesveids līdzinās nūģa dzīvesveidam. Viss, ko viņš ikdienā dara, - veido mūziku, ēd, dodas uz mēģinājumiem un guļ.

«Labākajā gadījumā brīvdienās aizeju izklaidēties ar sievu vai draugiem, citādi nepārtraukti darbojos mūzikā. Ja varētu atmest ēšanu, es to arī darītu un vairs neuzņemtu ēdienu, man pietrūkst laika. Producēšana ir vesela pasaule, bet nevajag baidīties to izzināt, jo tikai pats mūziķis zina, kā ir jāskan viņa dziesmai un kas vēl ir vajadzīgs, lai tā būtu pilnīga,» tā Miks.

Miks vienmēr ir centies radīt savas dziesmas, ne tāpēc, ka uzskatītu, ka to dara labāk par visiem, bet tāpēc, ka tikai cilvēks pats spēj vislabāk pateikt to, ko vēlas pateikt, reizēm izdodas primitīvi, bet vienalga tas ir spēcīgi, jo parāda to, ko tu patiesi domā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu