Latvijas sabiedrības krējums apmeklē īpašo un mīlestības pilno izstādi «Pērļu mirdzumā»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

21. janvārī mākslas galerijā «Putti» bija aplūkojama rotu izstāde «Pērļu mirdzumā». Tajā apskatāmās rotas no dažāda veida pērlītēm gatavojusi 16 gadus vecā Ērika Skrina, kam smaga ģenētiska slimība arvien vairāk atņem kustību brīvību. Jaunietes darinātās rotas varēja arī iegādāties, tādējādi gan atbalstot meitenes aizraušanos, gan ziedojot naudu Ērikas rehabilitācijai.

Izstādē bija aplūkojamas no dažāda veida pērlītēm darinātas rotas – rokassprādzes, auskari, rotu komplekti, krelles. Pērlīšu krāšņums, formu daudzveidība Ērikai ir radošas iedvesmas un iepriecinājuma avots, jo meitene savas dienas vada, sadzīvojot ar smagas, progresējošas muskuļu atrofijas uzliktajiem ierobežojumiem. Pilna rotu kolekcija galerijā bija skatāma tikai 21. janvārī, savukārt pēc tam galerijas ekspozīcijā varēs aplūkot atsevišķas Ērikas darinātās rotas.

Šajā izstādē apkopoti interesantākie pašas Ērikas kolekcijā esošie darbi, kas tapuši trīs gadu ilgā laika periodā.

Skaistajā hobijā par Ērikas domubiedru un palīgu ir kļuvis arī viņas jaunākais brālis Dainis. Bieži Ērika izdomā, kā rotai jāizskatās un kā pērles jākārto, bet Dainis ir tas, kas veic praktisko darbu, savukārt citreiz tieši viņš ir rotu ideju autors.

Uz ilgi gaidīto izstādes atklāšanu pati Ērika nevarēja ierasties, jo bija saslimusi, bet viņas jaunākais brālis Dainis visu apkārt notiekošo parādīja māsiņai, izmantojot programmu «Skype», lai meitene izjustu savu svētku prieku un klātbūtnes efektu.

Atklāšanā piedalījās Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības patronese, valsts prezidenta Andra Bērziņa kundze Dace Seisuma, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības krustmāte, uzņēmēja Marika Ģederte, māksliniece Ieva Bondare, bijušais valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi un daudzi citi uzņēmēji un deputāti.

Izstādi iekārtot un izvietot rotaslietas tā, lai neviena rota neaizēno otru un izceļas to skaistums, palīdzēja māksliniece Elita Patmalniece, kura piemetināja, ka viņai pašai gan vēl nav bijusi neviena izstāde, bet viņai bija prieks iekārtot Ērikas izstādi.

Gaidītākā bija Ērikas mīļākā dziedātāja Laura Reinika uzstāšanās, dziedātājs starp savām populārākajām dziesmām veltīja dažādus jokus un uzmundrinājuma vārdus mājās palikušajai māksliniecei.

Pēc pasākuma oficiālās daļas viesi varēja baudīt picu, dzert kafiju un izvēlēties jebkuru no rotām un pret ziedojumu to iegādāties.

Ziedojumu summa palīdzēs Ērikai saņemt rehabilitācijas kursu. Daudzas slavenības steidza pielaikot rotas un izvēlēties pašas labākās, lai vēlāk būtu ar ko rotāties citos saviesīgajos pasākumos.

Neoficiālās daļas laikā no malu malām varēja dzirdēt labus vārdus par Ērikas veikumu un meitenes lielisko stila izjūtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu