Anna Rozīte: «Bērnunama bērnus nevajag žēlot.» (97)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai ieskandinātu gada nogales svētkus un atkal redzētos ar Lejasstrazdu bērnu nama audzēkņiem, TV raidījuma «Kinomānija» vadītāja Anna Rozīte, kopā ar domubiedriem rīkoja pasākumu, kura laikā bērni viesojās Rīgā.

Viesojoties Rīgā bērniem tika sagatavota speciāla izklaides programa, kuru iespējams baudīt bija astoņpadsmit bērniem, vecuma grupā no četriem līdz sešpadsmit gadiem.

Bērni viesojās autosalonā «Inchcape», kur speciālistu vadībā iepazinās ar servisa darbību. Par to īpaši sajūsminājās puiši, jo kas gan tas būtu par puisi, ja viņu neinteresētu automašīnas.

Neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, bērni kopā ar Annu Rozīti pie profesionālā auto braucēja Anda Neikšāna varēja izbaudīt ātrumu un ekstrēmas parkošanās paņēmienus.

Vēlāk bērni tika aizvesti uz kino, kur varēja skatīties animācijas filmu «Tītari: atpakaļ nākotnē» un baudīt popkornu.

«Šī nav pirmā reize, kad tiekos ar Lejassrazdu bērnu nama audzēkņiem. Esam jau tikušies citos pasākumos un man ir patiess prieks viņus atkal satikt. Priecājos, ka varu viņiem piedāvāt kādas interesantas aktivitātes, kas viņiem sagādā pozitīvas emocijas un iespējams iedvesmo, « stāsta Anna Rozīte.

Anna Rozīte Lajasstrazdu bērnus satiek jau trešo reizi un bērni Annai ir kļuvuši ļoti mīļi. Televīzijas seja ar bērniem ir iepazinusies tuvāk un viņu komunikācija paliek arvien atvērtāka un atvērtāka.

«Manuprāt, bērnu nama bērnus nevajag žēlot, jo žēlošana neveicina attīstību, tā liek gaidīt no citiem, nevis darīt pašam, tā parāda neticību, ka cilvēks var tikt galā ar esošo situāciju. Šiem bērniem ir tieši tādas pašas iespējas dzīvē kā tiem, kas ir auguši ģimenēs un tieši šo sajūtu es vēlos viņos radīt, kad mēs tiekamies,» nosaka Anna.

Anna ir droša, ka šiem bērniem dzīvē izdosies sasniegt visu ko viņi vēlas, viņa vienkārši izvēlas tam ticēt, jo saprot, ka šī ticība bērniem ir vajadzīga, lai palīdzētu saprast, ka viņi ir vajadzīgi sabiedrībai.

«Dažādās labdarības akcijās iesaistos šad un tad, bet vislabāk man patīk pašai šādus pasākumus organizēt, kā teiksim šoreiz. Es domāju, ka nevajag nevienu īpaši motivēt iesaistīties, jo tas ir jādara no sirds un aiz tīrākās vēlmes to darīt, nevis tāpēc, ka kāds motivē. Labāk aizdomāties un palīdzēt kaut vai reizi gadā, nekā necik, bet es pati cenšos to darīt pārsvarā citos laikos,» stāsta Anna.

Atbalstot Annas iniciatīvu «Inchcape motors» līdz 20. decembrim lūdz ikvienu, kurš vēlas palīdzēt Lejasstrazdu bērniem, nākt uz autosalonu, Skanstes ielā 4a un palīdzēt sagatavot lielu svētku dāvanu bērnu nama audzēkņiem.

Anna aicina sarūpēt bērniem dažādu izmēru apavus, jo Lejasstrazdu bērnu namā dzīvo bērni vecumā no desmit mēnešiem līdz septiņpadsmit gadu vecumam, īpaši ir vajadzīgi 46. izmēra apavi tur dzīvojošam puisim, dažādas skolai nepieciešamas lietas – burtnīcas, klades, rakstāmpiederumi, tāpat arī sadzīvē nepieciešamās lietas – šampūni, zobu pastas, tīrīšanas līdzekļi un tamlīdzīgas lieta, kas bērnu nama audzēkņiem un darbiniekiem varētu nedaudz vienkāršot ikdienas rūpes.

Nebūsim vienaldzīgi!

Komentāri (97)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu