Nedēļas kino pirmizrāde - Hjū Džekmens trillerī «Gūsteknes» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

20.septembrī, vienlaikus ar iznākšanu ASV kinoteātros, uz Latvijas lielajiem ekrāniem sāk demonstrēt trilleri «Gūsteknes» («Prisoners»). Tas ir spriedzes un neparedzamiem pavērsieniem piesātināts stāsts par Keleru Doveru (Hjū Džekmens), kurš pārdzīvo jebkuru vecāku ļaunāko murgu – ir nolaupīta viņa sešus gadus vecā meitiņa, kā arī viņas draudzene.

Laiks skrien, taču detektīvs Lokijs (Džeiks Džilenhols), kurš vada izmeklēšanu, nonāk strupceļā. Vienīgais pavediens ir netālu no nozieguma vietas atstātais autofurgons. Taču tā šoferis, kaut sākumā arestēts, vēlāk atbrīvots pierādījumu trūkuma dēļ. Izmisuma dzīts, tēvs nolemj taisnību meklēt pats...

Kanādiešu režisora Denisa Vilnēva (godalgotās filmas «Incendies» autors) jaunākais darbs pulcē lielisku aktieru ansambli – titullomas filmā izpilda Hjū Džekmens («Nožēlojamie», «Vilknadzis»), Džeiks Džilenhols («Kuprainais kalns», «Pirmkods»), Terenss Hovards («Hustle & Flow», «Dzelzs vīrs») un citi. «Gūsteknes» ieguva trešo vietu Toronto filmu festivālā, kā arī filmai tiek prognozēti panākumi kino balvu sezonā. Prese filmu ierindo starp tādiem žanra šedevriem kā «Noslēpumu upe», «Septiņi» un «Zodiaks».

Fragments no intervijas ar filmas centrālo zvaigzni Hjū Džekmenu:

Šis trilleris viennozīmīgi izceļas starp žanra filmām par nolaupīšanu un atriebību...

Džekmens: Jā, kad iepazinos ar filmas scenāriju, skaidrs bija tas, ka tas ir kas vairāk par atriebības trilleri... Scenārijs ir ļoti ambiciozs, un režisoram ir izdevies uzņemt filmu, kas skatītājiem liks domāt pat vairākas dienas pēc tā noskatīšanās.

Jums pašam ir bērni. Kā tas bija – filmēties darbā par šādu tēmu?

Džekmens: Es esmu aktieris, un, gatavojoties lomai un izpildot to, man ir jāpārliecina sevi, ka esmu pavisam cits cilvēks. Man ir jāiejūtas svešā ādā, jāizdzīvo cita pieredze un tas jāsniedz skatītājiem. Gatavojoties filmai, es pētīju reālus gadījumus un to, kā attīstās notikumi, kā cilvēki reaģē, kā izpaužas viņu bailes. Filma ir par tēvu, kura bērns ir nolaupīts un kuram nākas pārvarēt bezpalīdzības sajūtu... Astoņās, deviņās dienās, kas attēlotas šajā filmā, manis atveidotajam varonim atliek ļoti maz laika gulēt, un arī es šīs lomas dēļ maz gulēju, jo miegs ir zaudēts laiks, kuru vari veltīt bērna meklēšanai.

Dažas no iespaidīgākajām un spraigākajām filmas ainām ir starp jums un Džeika Džilenhola atveidoto izmeklētāju...

Džekmens: Mūsu atveidoto varoņu attiecības ir viens no filmas kodoliem. Mēs abi to sapratām un tādēļ filmējoties kopīgajās ainās ļāvām vaļu emocijām un radījām tādu spriedzi, ka pēc tam bija grūti atkal atgriezties reālajā dzīvē.

Vērtējot jūsu varoņa atriebes plānu un rīcību pret aizdomās turamo noziedznieku, skatītāji dalīsies divās frontēs. Vai jūsu varonis pārkāpj robežas?

Džekmens: Es nevaru izlemt skatītāju vietā... Tieši tas man šajā filmā šķiet fascinējoši, ka tās režisoram un scenāristam ir izdevies darbs, kas liek domāt un, iespējams, arī justies neērti... Uz ekrāna notiekošaois un veids, kā tas tiek attēlots, tiešām neatstāj vienaldzīgu. Tas ir šīs filmas spēks.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu