LNT sezonas lielais pārsteigums - jauns seriāls!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNT

Šovakar plkst. 21:05 LNT piedāvās savu ilgi glabāto noslēpumu un šīs sezonas lielāko pārsteigumu - jauno seriālu "Tikai nesaki man Bizu". Tā producente un scenārija autore Sandra Landorfa cer, ka seriāls draudzīgi sadzīvos ar konkurentiem un iemantos tikpat lielu skatītāju interesi.

Uz jautājumu par dīvaino seriāla nosaukumu un kas īsti ir noslēpumainais "Bizu", Sandra, kura ir arī žurnāla "Patiesā Dzīve" žurnāliste, atsmej, ka to tā nemaz nedrīkstot atklāt: "Neko nevar darīt, nāksies vien skatīties seriālu. Bet nedomājiet, ka to uzzināsiet jau pirmajā sērijā. Tas ir tāpat kā labirintā, kur izeju atrod pēc ilgiem līkločiem. Tāpat arī būs ar mūsu seriālu jeb, pareizāk sakot, telenoveli, ko es nosauktu par gājienu pēc laimes."

Viņa stāsta, ka ideja par šāda seriāla uzņemšanu nākusi no LNT šefa Andreja Ēķa un viņa labprāt piekritusi sadarboties. "Par ko būs seriāls? Nu protams, par mums pašiem," saka scenārija autore, atklājot - seriāla pamatstāsts ņemts no reālās dzīves, un tas stāstīs par apkārtējiem cilvēkiem. "Protams, tās situācijas nebūs viens pret vienu, taču lielā mērā atbildīs realitātei."

Epizode no jaunā LNT seriāla
Epizode no jaunā LNT seriāla Foto: Publicitātes foto / LNT

Meitene, kas ir galvenās varones Lauras prototips, par šo ieceri zinot un droši vien seriālā sevi pazīšot. Pārējie iesaistītie gan par to, šķiet, neko nezinot, tādēļ trešdienas vakars viņiem varētu būt kā pārsteigums. "Ceru, ka viņi neko neteiks, bet

Lauras prototips gan, uzzinot par manu ieceri, teica: šausmas, šausmas, kas nu būs,"

atminas Sandra.

Vai viņu nebaida dažu citu latviešu seriālu īslaicīgais mūžs un tas, ka cilvēki jauno projektu varētu uztvert skeptiski? "Par nepieņemšanu... Nu, tajā seriālu plauktiņā ir arī pozitīvi piemēri, un man gribētos domāt, ka mēs esam no tās kategorijas," spriež scenārija autore, minot vienu labu piemēru - režisores Intas Gorodeckas savulaik veidoto seriālu jeb telenoveli "Saldā indes garša". "Mums gribētos līdzināties viņiem," Sandra neslēpj seriāla veidotāju ambīcijas.

Viņa vēl nosaka, ka

ir labi, ja "seriālu plauktiņā" ir plašāka izvēle,

jo nekad jau nevarot zināt, ko vakarā vairāk gribēsies paskatīties - situāciju komēdiju vai tomēr kaut ko dvēselisku. "Ceru, ka varēsim pretendēt uz to otro," Sandra vēl piebilst.

Zinot, ka seriālu uzņemšana ir dārgs prieks, loģisks šķiet jautājums, par kādiem līdzekļiem top LNT jaunais projekts. "Manuprāt, pagaidām to veidojam par telekompānijas doto naudu, taču arvien ceram uz kādu lieldraugu," saka producente, atzīstot - vismaz pagaidām viņa nezina, vai kāds atbalstītājs ir pieteicies.

Galveno varoņu lomās - Valmieras teātra aktrise Inga Siliņa un Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis
Galveno varoņu lomās - Valmieras teātra aktrise Inga Siliņa un Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis Foto: Publicitātes foto / LNT

Savukārt par seriāla reklāmas fotogrāfijās redzamajām "airBaltic" lidmašīnām Sandra jau pavisam nopietni teic - tas tiešām bijis reāls atbalsts, jo aviokompānija nav prasījusi naudu par lidmašīnu fotografēšanu un filmēšanu. "Mums nosauca reālu ciparu, cik tas varētu maksāt, - tiešām lielu summu. Taču, pateicoties Satiksmes ministrijas, aviokompānijas un lidostas atbalstam, mēs tikām gan lidostā, gan lidmašīnā, kur varējām filmēt. Tā ka - milzīgs paldies!"

Kādēļ bijis nepieciešams filmēt tieši lidmašīnā un lidostā? "Tāpēc, ka filmas darbība sākas ar to, kā galvenā varone Laura atgriežas no darba Īrijā," paskaidro scenārija autore.

Aktieris Jānis Āmanis
Aktieris Jānis Āmanis Foto: Publicitātes foto / LNT

Kā jaunais seriāls dala aktierus ar jau esošajiem seriāliem - piemēram, TV3 ilggadīgo projektu "UgunsGrēks"? "Tā jau nav, ka visi labie aktieri ir aizņemti; pietiekami daudzi palikuši arī mūsu seriālam," atkal atskan Sandras smiekli. Pēc tam viņa nopietnāk piebilst - cerams, visi aktieri tiks sadalīti korekti, bez plēšanās.

Tiesa, vienu aktieri - galvenās lomas atveidotāju Jāni Āmani - jaunajam seriālam jau izdevies pārvilināt. "Viņš filmējās "UgunsGrēkā", bet, kad viņam piedāvājām galveno lomu pie mums, aktieris piekrita.

Vienojāmies, ka viņš tur visu pabeigs un tikai tad nāks pie mums,"

skaidro jaunā seriāla producente, atgādinot - protams, viss sakārtots tā, lai filmēšanās seriālā Jānim netraucētu darbam Latvijas Nacionālajā teātrī.

Pirmo sēriju Sandra gaidot ar nelielu satraukumu, taču ir droša, ka var paļauties uz savu komandu, ar kuru kopā strādā pie projekta. "Katrs jau tajā attēlā ieliek savu puzles gabaliņu, taču es ceru, ka tā mūsu "simfonija" skanēs un ka ikviens instruments būs savā vietā. Ja iznāks tāds "masu džeziņš", tad jau viss būs lieliski, jo - kas gan ir labāks par kvalitatīvu improvizāciju!" ir pārliecināta seriāla producente.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu