"Summer Sound Liepāja 2011" notiks perkusiju meistarklases

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apvienība "Pulsa efekts" kopā ar saviem studentiem "Afropulss" festivālā sniegs afro perkusiju meistarklases. Tajās pieredzējušu spēlētāju uzraudzībā būs iespēja uzspēlēt "djembe", "dun dun" u.c. instrumentus, informē festivāla organizatori.

Meistarklases mīsies ar pašu perkusionistu nelieliem priekšnesumiem, līdz ar to tās būs interesantas arī tiem, kuri vienkārši vēlēsies dzirdēt afro ritmus bez iesaistīšanās. Meistarklases iecerētas brīvā formā, tāpēc aicināts piedalīties ikviens – ar vai bez priekšzināšanām.

Apvienība "Pulsa efekts" radās 2006. gadā, pateicoties piedāvājumam veidot muzikālu Jāņu izrādi, tajā izmantojot uguns mucas. "Pulsa efektam" ir divi darbības virzieni - ritmisku kompozīciju veidošana, izmantojot dažādu tautu, piemēram, afrikāņu, brazīliešu, ēģiptiešu perkusijas, un performanču veidošana brīvā stila perkusiju žanrā. Brīvā stila perkusijas (free-style percussion, no angļu val.) ietver gan dažādu lietu, kas nav mūzikas instrumenti, apspēli, gan ķermeņa ritmikas (body percussion, body jamming) elementus.

Apvienojot tos ar horeogrāfiju, tika radītas izrādes - "Spēks" (horeogrāfe Anna Ķirse) 2007.gada jūnijā un "No Drums, No Problems" (horeogrāfs Guntis Spridzāns), pirmizrāde 2010.gada 25.maijā gandrīz teātrī Artelis. "Pulsa efekts" ir pionieri šāda veida ritma izrāžu veidošanā Latvijā.

Apvienībā darbojas Dzintars Vīksna, Kristaps Krolls, Ingus Tazāns, Guntis Spridzāns, Gints Dancītis un Kristaps Andersons. Grupa savā pastāvēšanas laikā uzstājusies teju visos Latvijas festivālos un citos pasākumos. Vairāk info: www.pulse-effect.lv

Afropulsa sastāvs ir prototips Āfrikas perkusiju ansamblim. Dzintars Vīksna šo sastāvu izveidoja ar mērķi apmācīt savus studentus spēlēt autentiskus afrikāņu ritmus, par pamatu izmantojot Mamady Keitas apkopotos afrikāņu ritmus, kas pierakstīti speciālā nošu rakstā. "Afropulsa" sastāvs ir mainīgs, tajā spēlē domubiedri, kam tuvi Āfrikas autentiskie ritmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu