Grupas «PeR» Ralfs atklāj Eirovīzijas aizkulises un piedzīvoto sarūgtinājumu (136)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Grupas «PeR» puiši jau atgriezušies mājās no Eirovīzijas maratona, kas šopavasar norisinājās Zviedrijas pilsētā Malmē. Ralfs sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj, kā jutās pēc grupas «PeR» neiekļūšanas finālā, par pasakaino sajūtu, ko iepazinis Eiropā popularajā dziesmu konkursā.

«Atgriežoties no Eirovīzijas, lidostā mūs sagaidīja radio Spin Fm kolēģi, draugi un fani. Tā ka ļoti priecājamies,» stāsta grupas «PeR» mūziķis Ralfs Eilands.

Vaicājot, vai «PeR» puiši jau pieraduši pie Latvijas klimata un adaptējušies, Ralfs teic, ka ir grūti. «Es iepriekš biju Eirovīzijas skeptiķis, bet tas pasākums bija tik pasakains un patīkams, ja neskaita, ka daudzas dziesmas bija aizsūtītas ar apšaubāmu kvalitāti, tad esmu lielā starā. Jūtos tā, ka līdz šim esmu redzējis Eirovīziju melnbaltās krāsās, bet tagad beidzot esmu ieraudzījis, ka ir arī zaļš, zils un sarkans. Es tagad vispār citādāk uztveru visu apkārtējo pasauli. Man ir morālās paģiras, jo tur bija tik pasakaini un fantastiski, tagad esmu atgriezies Latvijā un man pašam tas ir jāceļ augšā un jāturpina tālāk darboties. Tās atmiņas par Eirovīziju ir brīnišķīgas,» pārdomās par Eirovīziju dalās Ralfs.

Viņš arī nākamgad plāno iesniegt kādu dziesmu Eirovīzijas dziesmu konkursam. «Malmē es iepazinos ar zviedru autoriem un saņēmu piedāvājumu sadarboties. Iespējams, tad arī taps jaunas dziesmas, kuru radīšanā sadarbosimies vairāki līdzautori. Varbūt arī pats kādu dziesmu sarakstīšu un viņiem nosūtīšu. Galvenais uzpasēt to lietiņu,» viņš atklāj savus nākotnes nodomus.

Grupas "PeR" mūziķis Ralfs Eilands, atgriežoties no Malmes, apmeklēja grupas "Instrumenti" albuma prezentāciju
Grupas "PeR" mūziķis Ralfs Eilands, atgriežoties no Malmes, apmeklēja grupas "Instrumenti" albuma prezentāciju Foto: Edgars Kalmēns

Jau pagājis laiks un līdz ar to kaislības par un ap grupas «PeR» uzstāšanos Eirovīzijā rimušas. Vaicājot Ralfam, vai grupas puišiem viss izdevās Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurā viņi trīs minūšu laikā prezentēja savu dziesmu «Here We Go», viņš teic: «Domāju, ka jā. Ja kāds šaubās, lai palasa tviteri. Sākumā biju ļoti sarūgtināts, ka netikām finālā, bet tad man teica, lai ieeju tviterī. Iegāju tviterī un biju šokā, ka latvieši mūs tik ļoti atbalstīja, jo likās, ka sāksies apriešana līdz ar to, ka netikām finālā. Taču ziņas bija tik patīkamas. Arī nākamajā dienā man zvanīja ziņu reportieri un teicu, ka esmu nedaudz neapmierināts. Reportieri mani pārtrauca pusvārdā: «Nē, nē, ko tu!» Visi priecājās. Tādēļ esmu ļoti laimīgs!«

Runājot par sarūgtinājumu, kā tās Ralfam izpaudās, vai arī kāda asara nobira, viņš skaidro: «Nu asaras nelēju, bet biju neizpratnē. Man likās, ka esmu uzrakstījis kādu eksāmenu uz desmit, bet man paziņo: sēdies, divi. Tā jutos. Es nesapratu - kāpēc? Meklēju, kur ir problēma, it kā nostartējām labi, nebija lažas, paņēmām pūli ar savu priekšnesumu. Bijām nostrādājušies līki un beigas netikām. Domāju, kāds tam ir iemesls, līdz sapratu, ka vajadzēja netikt finālā, lai saliedētu mūsu cilvēkus. Varbūt iemesls tāds, ka finālā netikām, lai būtu citādāka rezonanse no latviešu puses uz neiekļūšanu finālā. Atbalsts mums ļoti palīdzēja. Kā jau teicu, tā nav mūsu dziesma, bet gan visu atbalstītāju dziesma.«

Grupas "PeR" puiši - Edmunds Rasmanis (no kreisās) un Ralfs Eilands
Grupas "PeR" puiši - Edmunds Rasmanis (no kreisās) un Ralfs Eilands Foto: Santa Sergejeva

«Jā viss kas ir rakstīts. Jebkurā gadījumā es neko nenožēloju un tagad nečīkstēšu, ka kaut kas ar balsīm vai politiku. Izdarījām visu kā nākas. Netikām - nu netikām. Galvenais, ka mums prieks un arī prieks, ka citiem patika,» piebilst Ralfs.

Grupas «PeR» atraktīvo priekšnesuma horeogrāfiju Eirovīzijā veidojusi zviedru horeogrāfe Adrienna Objorna. Savukārt instrumentu – metāla iPad ģitāru taisīja Edgars Saučuks. «Lēkšana publikā bija mana spontānā ideja, kas radās uzreiz pēc Latvijas atlases. Ar lēkšanu viss bija kārtībā, bet vienā brīdī cilvēku pūlis sāka mani raut arvien dziļāk iekšā.Taču beigu beigās saprata, ka jāliek mani atpakaļ uz skatuves. Plēsa mani uz visām pusēm,» Eirovīzijas piedzīvojumā dalās Ralfs.

Komentāri (136)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu